Focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări

0
431

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au confiscat 30.450 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 286.000 lei, descoperite la frontieră, bunuri ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă 6 focuri de avertisment.
• Duminică, în jurul orei 21, un echipaj al poliţiei de frontieră din Sarasău a oprit pentru control un autoturism marca Renault Kangoo, condus de cetăţeanul ucrainean Vasyl M., 35 de ani. În maşină au fost descoperite 14 colete care conţineau ţigări, fapt pentru care autoturismul şi conducătorul auto au fost conduşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 10.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 88.400 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmînd a se lua măsurile legale ce se impun.
• O patrulă a poliţiei de frontieră din Sighetu Marmaţiei a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la frontiera de stat către interiorul ţării. Imediat, s-a procedat la somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, poliţiştii de frontieră au tras 6 focuri de avertisment, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În acel moment, bărbaţii au abandonat coletele şi s-au îndreptat spre teritoriul ucrainean.
Poliţiştii de frontieră au anunţat autorităţile ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare şi supraveghere a zonei.
La faţa locului au fost descoperite 12 colete, care conţineau 6.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 53.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
• Politiştii din cadrul SPF Brodina au descoperit, în apropierea frontierei de stat, 29 de colete care conţineau ţigări. Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.450 de pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare de 144.500 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

Srilankez depistat la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Lunca la Tisa, o persoană, de sex masculin, care se deplasa pe jos şi care nu îşi justifica prezenţa în zonă. S-a procedat la legitimarea bărbatului, ocazie cu care poliţiştii au constatat că acesta nu vorbeşte limba română, motiv pentru care a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări, unde s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Sri Lanka, în vîrstă de 22 ani, care a declarat ca intenţiona să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi nu deţinea documente legale.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. Deoarece persoana în cauză nu a solicitat azil în România, conform acordului dintre România şi Ucraina, a fost predată autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.