Poezia din Maramureş, premiată în Banat

0
557

În localitatea Ilidia, din sudul Banatului, s-au desfăşurat, sâmbătă şi duminică, prima ediţie a Serilor de poezie de la Ilidia şi Concursul naţional de poezie şi reportaj literar dr. Ion Ţeicu. Juriul a fost format din scriitorii Ioan-Pavel Azap şi Victor Cubleşan, redactori la revistele literare Tribuna şi Steaua din Cluj-Napoca, Ioan Matiuţ de la  revista Arca din Arad, Mihai Moldovan şi Iosif Băcilă de la revistele Confluenţe din Oraviţa şi Almăjana din Bozovici. Au fost lansate cărţi, s-a discutat despre personalitatea  doctorului şi scriitorului interbelic Ion Ţeicu, emoţionantă fiind întâlnirea cu poetul Dimitrie Grama, nepotul celui omagiat.
Preşedintele juriului, Ioan-Pavel Azap, a anunţat câstigătorii concursului, printre aceştia numărându-se  şi două poete din Maramureş (foto), care au obţinut  trei premii. Oana Diana Mureşan, o  tânără dăscăliţă din Băiţa (predă la şcoala din Cicârlău), câştigatoare a premiului I şi al revistei Tribuna la sectiunea poezie şi a premiului Iosif Stanilă şi al revistei Almăjana la secţiunea reportaj  literar, cu un reportaj evocare despre Floare Miclea, străbunica sa. Cealaltă laureată din Maramureş este Doina Rândunica Anton, din Sighetu Marmaţiei, care a obţinut premiul II şi al revistei Steaua, pentru poezie. Marele premiu: Alexandra Negru, studentă din Suceava, care a câştigat marele pre­miu şi la Festivalul Vasile Lucaciu din Cicârlău, ediţia 2014.
Serile de poezie de la Ilidia s-au încheiat, dar în urma lor nu a rămas întunericul, ci lumina, ca o chemare pe care o auzi mereu în suflet.

Nicolae PĂTRUŢ

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.