Evaziune fiscală cu instrumente muzicale

0
418

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, inculpatul M.D. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
În actul de sesizare s-a reţinut că, în perioada noiembrie 2008 – septembrie 2010, inculpatul M.D., în calitate de administrator al SC S.L.-SRL, Baia Mare, a achiziţionat instrumente muzicale, de la o firmă din Ungaria, fără a înregistra facturile de achiziţie, iar produsele le-a comercializat pe piaţa liberă, fără a întocmi documente de livrare, nefiind înregistrate şi achitate la bugetul statului, obligaţiile fiscale şi cauzându-se un prejudiciu estimativ de 57.357 lei.
Instanţa l-a condamnat pe M.D., domiciliat în Baia Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, la pedeapsa de 8 luni închisoare, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani şi 8 luni şi îl obligă, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC S.L.-SRL, Baia Mare, să plătească Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Maramureş suma de 12.825 lei, cu dobânzi calculate până la data plăţii integrale a prejudiciului. De asemenea, menţine sechestrul asigurător, aplicat prin încheierea penală a Tribunalului Maramureş până la achitarea integrală a debitului, asupra unui autoturism şi o remorcă. M.D. este obligat să plătească suma de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondate apelurile declarate de Parchet şi ANAF împotriva sentinţei penale a Tribunalului Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.