Primarul Cherecheş solicită conducerii Vital să găsească de urgenţă soluţii pentru reducerea tarifelor pentru serviciile de apă şi canalizare

0
1072

Consultanţii vor trebui să reconfigureze în cel mai scurt timp planul tarifar

Primarul municipiului Baia Mare i-a băgat în şedinţă pe şefii de la societatea Vital la finalul săptămânii trecute. Cătălin Cherecheş solicită conducerii societăţii să convoace firma de consultanţă care a întocmit planul tarifar şi l-a structurat în ultimii zece ani şi să găsească soluţii pentru reducerea tarifelor practicate la serviciile de apă şi canalizare. Acest lucru este posibil cu atât mai mult cu cât societatea Vital a înregistrat profit în creştere în ultimii doi ani.
Planul de tarifare pe care îl aplică actualmente societatea Vital a fost semnat de fostul primar al municipiului Baia Mare, Cris­tian Anghel. Cetăţenii se plâng în ultimele luni de creşterile înregistrate la tarifele pentru serviciile de apă şi canalizare, iar administraţia publică locală încearcă să remedieze problema.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: “Planul tarifar a generat foarte multe neplăceri şi creşteri din perspectiva municipiului Baia Mare şi a cetăţenilor municipiului Baia Mare, creşteri nejustificate şi care pun pe umerii băimărenilor şi pe umerii oraşului toată presiunea şi pierderile din întreg judeţul, tot ce înseamnă contribuţii financiare la finanţările europene sau la creditele pe care le-a obţinut Vitalul de-a lungul timpului pentru dezvoltarea reţelelor. Am solicitat să reconfigureze tot planul tarifar. Să identifice variantele clare care să ne asigure două perspective clare: să ne asigure faptul că nu mai cresc preţurile şi să găsească soluţii pentru scăderea preţurilor la apă şi la canalizare”.

Profitul înregistrat de Vital în ultimii doi ani ar putea reprezenta soluţia scăderii tarifelor practicate

Mai mult, Cătălin Cherecheş spune că există toate premisele ca profitul în creştere înregistrat de societatea Vital în ultimii doi ani să se regăsească într-o scădere a tarifelor. „Cred că din perspectiva începutului anului viitor, pot să existe majorări doar ale calităţii apei, respectiv canalizării şi nu la preţuri. Preţurile trebuie să scadă şi aici vom vedea o dată prin scăderea TVA-ului care va fi impactul şi prin scăderea datorată eficienţei societăţii la cât se va cuantifica. Eu cred foarte mult că merită băimărenii acest lucru şi cred că trebuie să înţeleagă şi finanţatorii, chiar dacă sunt contracte semnate de vechiul primar al municipiului Baia Mare, de alţi neinspiraţi care nu au făcut decât să împovăreze municipiul Baia Mare fără să se gândească la viitor”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.