Lumina de la Bethleem a ajuns în Baia Mare

0
679

Vineri seara, 18 decembrie a.c., voluntarii austrieci ai Fundaţiei Waldburg din Băiţa au ajuns cu lumina în Baia Mare. Predarea luminii a fost făcută la biserica cu hramul „Naşterea Domnului”, de lângă Spitalul Judeţean, preot paroh Vasile Augustin, vicar eparhial. Au fost prezenţi preoţii Vasile Dodea, fost paroh, şi Nicolae Tira, slujitori ai bisericii, precum şi peste 100 de credincioşi veniţi la slujba vecerniei şi miezonopticii.
În frumoase cuvinte, rostite în română, a vorbit, despre sărbătoarea Naşterii Domnului, Maria Pointner, aşa cum o face de fiecare dată în cei peste 10 ani de când vine cu Sfânta Lumină de la Bethleem la această biserică.
Despre sărbătoarea bucuriei Naşterii Domnului şi despre localitatea Bethleem, pe care a vizitat-o de mai multe ori, a vorbit părintele paroh Vasile Augustin.
Anul acesta, Lumina a fost preluată de un copil, Nicolas, care a adus-o cu un avion special până în Austria. Nicolas s-a remarcat, între colegii săi, prin râvna cu care a învăţat un copil refugiat din Siria să înveţe limba germană şi să se integreze în şcoală.
Din delegaţia de anul acesta a voluntarilor Fundaţiei Waldburg a făcut parte şi doamna Josefine Mader, mama unei fetiţe, Cristina, care a preluat Lumina în urmă cu trei ani şi a adus-o în Linz, Austria de nord. Lumina de la Peştera din Bethleem, unde S-a Născut Mântuitorul, este adusă în Austria de 14 ani. În judeţul nostru, membrii Fundaţiei Waldburg o aduc la sediul Fundaţiei Waldburg din Băiţa, la biserica „Naşterea Domnului” de lângă Spitalul Judeţean, de unde poate fi preluată de cine doreşte, şi în locurile pe unde înmânează cadouri pentru copiii din zone defavorizate, la biserici, şcoli, primării.
Anul trecut, a venit să ducă Lumina de la biserica din Baia Mare o delegaţie din Slovacia, în frunte cu preotul lor.
În acest an, membrii Fundaţiei Waldburg au înmânat personal peste 2.500 de cadouri, copiilor din Tăuţii Măgherăuş, Ilba, Ulmoasa, Băiţa, Poienile de sub Munte, Tg. Lăpuş, Preluca Veche, Suciu de Sus, Groşii Ţibleşului şi Larga. (a.f.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.