292 de misiuni într-o săptămînă

0
385

În intervalul 14 – 20 decembrie, 458 jandarmi au acţionat la nivelul judeţului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, însumând peste 290 de misiuni specifice conform competenţelor, din care 8 pentru asigurarea ordinii publice la manifestări cultural-artistice şi sportive, 12 în cooperare/colaborare cu alte instituţii, 6 de restabilire a ordinii publice şi salvare, 13 mandate de aducere şi 253 misiuni de menţinere specifice, în sistem integrat şi independent pe raza localităţilor urbane şi rurale.
Jandarmii montani şi-au intensificat activităţile în zona staţiunilor montane, cu precădere în zona pârtiilor de schi practicabile, unde au executat 27 de patrulări, având ca obiectiv principal asigurarea climatului de ordine şi siguranţă a turiştilor, dar şi îndrumarea acestora privind prevenirea faptelor antisociale. Pe timpul acestor patrulări, jandarmii au desfăşurat două acţiuni de salvare a persoanelor aflate în dificultate pe pârtiile din staţiunea Cavnic.
Jandarmii au intervenit în diverse situaţii pentru aplanarea stărilor conflictuale şi asigurarea climatului de normalitate, fiind aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale. În sistemul integrat de ordine publică jandarmii au constatat 7 fapte penale, săvârşite de 8 autori, iar în sistem independent 2 fapte penale, săvârşite de 2 autori, pentru care s-au întocmit actele premergătoare, fiind predate organelor de cercetare penală competente.
Dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică, cu o medie zilnică de 65 de jandarmi. În mediul urban, jandarmii au constatat 41 de fapte contravenţionale, dintre care 28 pentru tulburarea liniştii publice, scandaluri, refuz de legitimare, consum de alcool în spaţii publice, prostituţie, adresare de expresii şi cuvinte jignitoare, 8 pentru ridicare resturi de exploatare forestieră şi 4 pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar. Totodată, jandarmii din dispozitivele de asigurare a ordinii interioare la sălile instanţelor de judecată au constatat şi sancţionat contravenţional 3 abateri de la normele legale – folosirea telefoanelor mobile în sălile de judecată, tulburarea ordinii publice a şedinţei instanţei, dar şi nerespectarea normelor de acces în instituţie.
Pe timpul executării misiunilor specifice, au fost legitimate 64 de persoane, iar 5 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Persoane accidentate pe pîrtie

• Sâmbătă, 19 decembrie, în jurul orei 12.35, în timpul serviciului de patrulare în zona pârtiei de schi Icoana – Cavnic, s-a semnalat faptul că o persoană, de sex feminin, în timp ce cobora cu un colac pe pârtia „Tuby”, a căzut de pe colac, avînd dureri la umărul stâng. Fetiţa, de 13 ani, din judeţul Satu Mare, echipată cu costum de schi, dar fără cască, acuza dureri mari. Jandarmii au intervenit, dar tânăra s-a deplasat la Spitalul din Baia Mare, refuzând sprijinul de specialitate al unei ambulanţe.
• Duminică, 20 decembrie, în jurul orei 17.10, pe aceeaşi pîrtie, s-a accidentat alt tînăr, un băimărean, de 23 de ani, acuzând dureri în zona umărului drept. În urma evaluării primare, umărul i-a fost imobilizat, fiind transportat, ulterior, în Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.