Comerţ ilegal cu articole pirotehnice şi ţigări

0
457

În Sighetu Marmaţiei şi Baia Sprie

În ajun de Crăciun, la Sighetu Marmaţiei, poliţiş­tii au acţionat pe raza municipiului şi au controlat mai multe persoane fizice şi juridice. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat 24 de contravenţii, aplicînd amenzi în valoare totală de 7.000 de lei. Totodată, poliţiştii au pus în aplicare 3 mandate de aducere şi au confiscat bunuri în valoare de peste 300 de lei.
Poliţiştii au acţionat în pieţele agroalimentare din Sighetu Marmaţiei şi Baia Sprie avînd ca scop prevenirea şi combaterea comerţului stradal ilicit cu ţigări de contrabandă. Pe timpul desfăşurării acţiunilor, poliţiştii au verificat 27 de persoane fizice şi juridice şi au constatat o infracţiune şi 9 contravenţii, sancţionate cu amenzi însumînd 16.500 de lei. De asemenea, au fost confiscate 132 pachete cu ţigări, iar 5 maramureşeni sunt cercetaţi pentru efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu articole pirotehnice.

În Fărcaşa

Poliţiştii din Fărcaşa au acţionat în scopul depistării şi luării măsurilor legale faţă de persoanele care nu respectă prevederile legale privind deţinerea, comercializarea, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice. Astfel, ei au depistat trei minori, în vârstă de 12, 14 şi 16 ani, care deţineau fără drept la domiciliu 122 de articole pirotehnice.

În Baia Mare – 100 kg de articole pirotehnice depozitate într-un garaj

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Maramureş au identificat un băimărean, în vîrstă de 24 de ani, care deţinea fără drept, 21.781 bucăţi de articole pirotehnice (aproximativ 100 kg), depozitate într-un garaj situat în Baia Mare.

În Seini – Alte 150 de kg depistate într-o parcare

Poliţiş­tii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, în colaborare cu cei din cadrul Poliţiei Oraşului Seini, au depistat un bărbat, de 30 de ani, care deţinea, fără drept, articole pirotehnice de diferite categorii (150 kg). El a fost identificat într-o parcare din centrul oraşului Seini, în timp ce oferea spre vînzare obiectele pirotehnice.
În toate aceste cazuri obiectele pirotehnice au fost ridicate în vederea expertizării, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Reţinut pentru tîlhărie

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat doi minori, de 14 şi 17 ani, din Baia Mare, bănuiţi de comiterea infracţiunii de tîlhărie. Din investigaţii a reieşit că, în seara zilei de 18 decembrie, cei doi, prin ameninţare, au deposedat doi minori de telefoanele mobile. Prejudiciul, în valoare de peste 2.000 de lei, a fost recuperat şi restituit părţilor vătămate.
Tînărul, în vîrstă de 17 ani, a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore, fiind prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar celălalt este cercetat în stare de libertate.

Condamnat pentru furt, a ajuns după gratii

Poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Vişeu de Sus au identificat un bărbat, pe numele căruia instanţa a emis mandat de executare a pedepsei închisorii.
Bărbatul a fost condamnat la un an închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi îşi va executa pedeapsa în penitenciar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.