O delegaţie din Ivano-Frankivsc a petrecut două zile în Maramureş

0
513

Prefectul Maramureşului,  ing. Anton Rohian, s-a întâlnit  cu o delegaţie a Administraţiei Regionale din Ivano-Frankivsc – Ucraina, aflatã aici într-o misiune economicã.
Delegaţia a fost formatã din  Basarab Serghii, prim-viceguvernatorul Regiunii Ivano-Frankivsc, Gaburak Volodimir – preşedintele Administraţiei Raionale de Stat Tlumaci, Semaniuc Ivan – preşedintele Administraţiei Raionale de Stat Tismenitea, Brenschii Ihor – prim-vicepreşedintele Administraţiei Raionale de Stat Tlumaci, Grabelnii Ihor – om de afaceri, Boeciko Roman – şofer.
Prefectul judeţului Maramureş a arãtat faptul cã este în foarte bune relaţii cu consulul României la Cernãuţi, Eleonora Moldovan, şi cã în general colaborarea dintre Maramureş şi Ucraina este excelentã.
Proiectul central pentru Maramureş şi Ucraina este podul peste Tisa, între Sighetu Marmaţiei şi Biserica Albã, care va duce la dezvoltarea relaţiilor de afaceri dintre cele douã ţãri. “Puntea” care existã la Sighetu Marmaţiei nu este o rezolvare din punctul de vedere al dezvoltãrii economice. Proiectul noului pod este astãzi finanţat, doar partea ucraineanã trebuie sã gãseascã fonduri pentru ca în 2016 sã demarãm construcţia lui.
În cele douã zile petrecute în Maramureş, delegaţia ucraineanã a vizitat plantaţia de afin a lui Daniel Bujor, din Finteuşu Mare, în vederea unor viitoare relaţii de afaceri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.