Prefectul a mediat conflictul între sindicat şi IŞJ

0
458

Sindicatul Liber din Învăţămînt Maramureş a pichetat, vineri, 18 mar­tie, sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, solicitând anu­mite drepturi salariale pentru o parte dintre membri.
Prefectul Anton Rohian a mediat discuţia ce a urmat, la care au participat inspectorul şcolar general Ana Moldovan şi preşedintele SLI Maramureş, Ioana Petreuş. Schimbul de idei a avut loc într-un cadru civilizat.
SLI Maramureş solicită acordarea sporurilor pentru condiţii vătămătoare şi periculoase, lună de lună, unor categorii de angajaţi, între acestea figurînd directorii, profesorii de informatică, fochiştii sau femeile de serviciu. Pe de altă parte, conducerea IŞJ susţine că n-are baza legală pentru a acorda aceste sporuri, decît în cazul a două şcoli, care şi-au cîştigat acest drept în instanţă. Este dificil să se găsească dreptatea în această problemă, pentru că totul ţine de interpretarea unor sentinţe judecătoreşti şi  a unor acte normative. SLI afirmă că a trimis două adrese la Ministerul Educaţiei Naţionale, dar nu a primit răspuns.
Prefectul Anton Rohian a sugerat să se pună accent pe Regulamentul pentru sporuri de condiţii vătămătoare şi periculoase, care a fost elaborat în anul 2010, dar n-a fost publicat în Monitorul Oficial. Rohian i-a îndemnat pe sindicalişti să trimită un reprezentant la Minister (va informa Guvernul în acest sens). SLI Maramureş este primul sindicat din ţară care cere acordarea acestor sporuri. Informaţii de la Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş. (v.b.)

Sindicatul nu se lasă!

Sindicatul Liber din Învăţîmînt Maramureş ne informează că, după 4 ani în care nu a recurs la acţiuni de stradă, a organizat pichetarea cu 146 de persoane a Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, cerînd conducerii IŞJ să plătească sporurile pentru condiţiile vătămătoare şi periculoase, pentru personalul nedidactic. Ca urmare a discuţiilor, părţile îşi menţin poziţia: IŞJ refuză să avizeze statele de plată. „Chiar dacă nu am obţinut azi sporul revendicat, vom continua acţiunile legale, pînă cînd conducerea IŞJ va aviza statele de plată, spune liderul SLI, Ioana Petreuş. (i.n.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.