Grevă japoneză în spitalele maramureşene

0
901

Sindicatul Independent al Medicilor, care face parte din Camera Federativă a Sindicatului Medicilor din România, a hotărât declanşarea protestelor în urma negocierilor cu ministrul sănătăţii, cu care nu s-a ajuns la nici un rezultat.
Câteva dintre revendicările medicilor sunt: aplicarea prevederilor Legii 284 din 2010 privind salarizarea unitară, în sensul reîncadrării persoanalului, având ca valoare de referinţă salariul minim brut/economie, de 1.250 lei, acordarea tuturor sporurilor calculate la salariul efectiv, condiţii deosebite de muncă, inclusiv la orele de gardă, asigurarea în regim prioritar şi gratuit a serviciilor medicale pentru personalul angajat, respectarea normei de muncă şi a timpului de muncă şi repaus pentru personalul din sănătate, prin reducerea pînă la eliminare a deficitului  de personal.
Medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare şi cei din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie au intrat în grevă japoneză. Aceştia vor purta, timp de o săptămână, banderolă albastră pe braţ – a informat dr. Mihaela Leşe, liderul Sindicatului Independent al Medicilor din Maramureş.
Calendarul protestelor este următorul: 21-27 martie – grevă de tip japonez; 28 martie – susţinerea revedicărilor în Camera Deputaţilor (Comisia de sănătate); 31 martie – Pichetarea Ministerului Muncii, cu depunerea revendicărilor; 7 aprilie – de Ziua Mondială a Sănătăţii- Pichetarea Ministerlui Sănătăţii; 11-17 aprilie – grevă de avertisment, cu încetarea activităţii două ore, zilnic; 18 aprilie – declanşarea grevei generale, cu susţinerea doar a unei treimi din activitate în sistemul sanitar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.