Pentru siguranţă şi ordine “Baia Mare are nevoie de o poliţie eficientă, sprijinită de cetăţeni”, declară Cristian Niculescu Ţâgârlaş

0
304

În multe spaţii publice suntem asaltaţi de cerşetori, pe străzile centrale ne lovim de aurolaci, iar traficanţii ţigărilor de contrabandă fac parte din peisajul cotidian al municipiului Baia Mare. Sunt probleme deranjante pe care nu le putem ignora, dar care trebuie rezolvate. Depinde de implicarea instituţiilor publice: Poliţie şi Primărie, dar şi de sprijinul pe care îl oferă comunitatea.

Ziua Poliţiei Române, simbolistic legată de sărbătoarea Bunei-Vestiri, este un prilej care, în afara cadrului festiv, readuce în atenţie importanţa poliţiştilor ca apărători ai cetăţenilor şi statului, fie angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, fie slujbaşi ai Primăriei Baia Mare, dar şi nevoia de siguranţă, ordine, încredere.

Politizarea excesivă, cazurile de corupţie, amânarea reformei sistemului au şu­brezit Poliţia Română. Peste acestea s-au suprapus servilismul, incompetenţa şi blazarea Poliţiei Locale Baia Mare, structură paralelă aflată în subordinea administraţiei locale şi care ar fi trebuit să fie prima care să intervină pentru siguranţa şi ordinea cetăţenilor.

“În calitate de apărător al legii, cunosc bine sistemul şi pot să afirm că e nevoie de o reformă reală şi de oameni competenţi. Chiar reprezentanţi din Poliţie susţin aceste idei, adăugând că, în plus, e nevoie de condiţii normale de muncă, de o modernizare a logisticii. Băimărenii au semnalat şi ei cu diverse ocazii că lucrurile sunt scăpate de sub control, că e nevoie de o poliţie eficientă şi imparţială, care să inspire încredere. Printr-un efort comun, sunt convins că putem avea siguranţă şi ordine pentru Baia Mare”, a declarat Cristian Niculescu Ţâgârlaş.

Andreea FĂT

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.