Pilule amare. Fanteziile „triunghiulare” ale domnului Geoană

0
649

Nu ştim ca dl. Geoană, preşedintele Partidului Social Românesc (PSRO), prezent recent la o întrunire politico-civică din Baia Mare, să aibă vreo „celulă” de partid în municipiul reşedinţă de judeţ sau prin Maramureş. Posibil să fi venit la Baia Mare să-şi găsească „celularii” din care să încropească o organizaţie care să aibă candidaţi la alegerile locale din iunie 2016.
De cînd cu răsunătorul eşec la prezidenţialele din 2009, cînd „Mihaela, dragostea mea!” a ţîpurit bătut de „Vîntul” lui Băsescu, Mircea Geoană a devenit o „locomotivă” trasă pe linie moartă. În urmă cu vreo doi ani, ca „înalt reprezentant” al lui Ponta pentru proiecte transfrontaliere, a fost şi în Maramureş, la Baia Mare şi Sighet. Ca şi la prezenţa recentă la Baia Mare, Mircea Geoană a dovedit „i”-reale virtuţi retoriceşti, de o fantezie julverniană cum rar s-a mai vă­zut.
Proiectele sale transfrontaliere – nu numai din Maramureş – au fost un ruşinos eşec, risipind fonduri bugetare fără nicio logică previzională reală.
Logoresc şi bombastic, iată ce a zis, în 3 aprilie 2016, Mircea Geoană: „Aici, la Baia Mare … geografia locului este absolut strategică pentru interesele naţiunii române… Zonă de mare atracţie şi dezvoltarea explozivă… economic, cultural, ştiinţific şi de industrii ale viitorului… Putem să venim cu un triunghi strategic care, de aici, din Baia Mare, să iradieze modelul naţional românesc pentru secolul XXI… Baia Mare poate deveni capitala ROMÂNIEI pentru industrii creative” etc., etc.
Atîta gogoşerie geoanistă este specifică doar politicienilor care n-au simţul realităţii. Care vor să amăgească „frumos” şi ipocrit un electorat naiv. Care înalţă baroce „castele de nisip” pe …nisipuri inexistente deocamdată, capabile de „cimentare”. Imaginaţi-vă un astfel de „castel” în „triunghiul strategic” format din două laturi: Maramureşul istoric şi Bucovina românească. Că cea istorică este la vecinii ucraineni. Şi cum viitorul Ucrainei în UE este deocamdată refuzat de Germania, Franţa, Olanda, Belgia şi Austria, dl. Geoană ar trebui să ştie – ca ex-ministru de externe – că nu poţi „trece graniţa” ca să te vîri cu „triunghiul strategic” în Bucovina istorică!
Mircea Geoană, disperat că PSRO-ul său nu va avea prezenţă parlamentară în toamnă, îşi creşte, cu fantezie şi grandoare goală, pentru „interesele sale”, un loc „eligibil” de deputat sau senator, intrînd în şirul de „emigranţi” politici, pornit spre Maramureş, speculînd, mascat, ca un abil vulpoi în diplomaţie, propriul său profit electoral.
Poftit în „Coaliţia pentru Baia Mare”, împăunat cu „nobilul” titlu de „ambasador” pentru Baia Mare, Capitală europeană a culturii în 2021, urmează să contabilizăm, pe parcursul acestor încă mulţi ani (6), ce „triunghi strategic de industrii creative” (fanteziste) va mai „produce” logoreea sa retorică.
Cum „marile sale proiecte transfrontaliere”, pe cînd era „înalt reprezentant” al Guvernului Ponta, propuse şi pentru Maramureş, văzut şi atunci tot ca „centru strategic”, s-au veştejit prin arhivele eşecurilor, la fel am putea prorocii că şi „triunghiul cu două laturi … de industrii creative” va avea cam aceeaşi soartă tragicomică!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.