Alegeri locale liniştite în Maramureş

0
662
Secţia de votare nr. 386 din Satulung

Turul de scrutin pentru alegerile locale s-a desfăşurat în condiţii bune, fără incidente notabile în judeţul Maramureş. Totuşi, electoratul nu s-a prea înghesuit la vot până la orele amiezii. Astfel, secţiile de votare, în marea lor majoritate, aveau sub 20% prezenţă la vot până la ora 14, cu unele excepţii.
Cei prezenţi la vot au venit cu gânduri de a fi mai bine în comunităţile lor după aceste alegeri: „Procesul de vot decurge foarte bine. Faptul că există operator care scanează cartea de identitate uşurează foarte mult munca în secţie. Deci nu am avut nicio problemă în secţie, niciun incident. Până la această oră, adică puţin după 12, am avut 159 de alegători dintr-un total de 962 prezenţi pe liste, adică aproximativ 15%”, a declarat Carmela David, locţiitor preşedinte secţia de votare 178 din oraşul Tăuţii Măgherăuş. Alegătorii au votat cu gândul la mai bine în oraş: „Am venit la vot sperând într-o schimbare în mai bine”, a declarat Anuţa P., locuitor al Tăuţiului. „Votăm pentru schimbare, ca lucrurile să meargă mai bine în următorii patru ani cel puţin”, a spus un alt alegător.

22,48% era procentul celor prezenţi la vot în Seini la orele amiezii

Cetăţenii din Seini au fost mai harnici în ceea ce priveşte prezenţa la vot faţă de alţii, până la ora 12: „Procentul de alegători prezenţi la vot până la ora 12.30 este de 22,48%. Procesul electoral a decurs fără incidente până acum. Sistemul electronic de scanare a buletinelor nu s-a blocat, deci nu am avut până în prezent nici un fel de problemă”, ne-a explicat Ramona Sabău, preşedintele secţiei de votare 158 din oraşul Seini. Şi aici oamenii au votat pentru o schimbare în bine: „Am votat pentru o schimbare în bine, sper eu, pentru oraş, pentru tot”, a precizat un localnic ce tocmai îşi exercitase dreptul de vot.

Sub 20% – prezenţa la vot în Cicârlău la ora 13

Cei din Cicîrlău nu au fost la fel de interesaţi ca şi vecinii lor din Seini să meargă la vot de la primele ore ale zilei: „Votul decurge bine până la această oră, adică trecut de ora 13, fără incidente, probleme de orice fel. Nu am avut probleme nici cu sistemul informatic de scanare a buletinului. Până în momentul în care vorbim au venit să-şi exercite votul 348 de persoane din totalul de 1867 înscrişi pe liste”, a declarat Natalia Vinţ, preşedintele secţiei de votare numărul 273 din Cicîrlău. Cât despre ce doresc unii dintre cei care au votat, este lesne de înţeles din comentariul următor: „Votez pentru asfaltări, decolmatări de şanţuri, pentru schimbare în mai bine, numai că astea le aşteptăm de câţi ani?! Le tot aşteptăm, toţi promit şi? Din păcate votăm cu speranţă şi tot acolo suntem şi după următorii patru ani”, a spus o doamnă supărată din Cicîrlău, care tocmai veniseră la vot.

335 de votanţi în Satulung la secţia de votare, până la ora 13.30

Votanţii în Satulung au trecut de 20% în jurul orei 13.30: „335 de votanţi avem până acum, la ora 13.30, dintr-un total de 1.240 pe lista permanentă. Totul a mers bine, nu am avut incidente. Sistemul on-line nu s-a blocat, funcţionează bine că avem semnal. Am înţeles că în alte zone a fost semnal mai prost, dar s-a rezolvat”, ne-a declarat Raluca Ciurte, preşedintele secţiei de votare 386 din Satulung. Votanţii şi de aici au votat pentru mai bine: „Am votat pentru o speranţă de mai bine, ca toţi de altfel. Vrem canalizare, că nu avem. Dacă avem baie în casă atunci vă închipuiţi că asta ne lipseşte mult. Şi tinerilor, să le fie mai bine”, a spus un votant din Satulung.

Votanţii din Şomcuta Mare, cu gânduri clare despre ce vor de la viitorul primar

DSC05569
Secţia de votare nr. 163 Şomcuta Mare

Nici în oraşul Şomcuta Mare situaţia nu a stat diferit faţă de restul judeţului: „Avem 180 de alegători, din totalul de 809 pe listele permanente şi unul pe lista complementară. Acum este trecut de ora 14. Procesul electoral s-a derulat în cele mai bune condiţii până acum”, a spus Alina Pândaru, operator calculator secţia de votare nr. 163, Şomcuta Mare. Votanţii care s-au prezentat la urne au venit cu gânduri clare despre ceea ce vor de la viitorul primar: „Ne dăm votul pentru a fi mai bine, dar nu ştiu dacă va fi. Noi, în Şomcuta, ne dorim un parc de joacă pentru copii, că suntem oraş, dar nu avem un singur loc de joacă măcar şi plătim taxe şi impozite de oraş. Vrem şi trotuare făcute ca să putem veni câte doi oameni odată pe ele că nu avem loc. La canalizare nici nu mai visăm, că de 25 de ani o tot fac. Vin toţi înainte de alegeri, tot promit şi apoi nu mai fac nimic”, a spus un votant. „Dacă suntem oraş trebuie să avem spital. Ar trebui să avem tribunal, finanţe, nu să se desfiinţeze toate şi noi să trebuiască să mergem în Baia Mare pentru toate astea. De asemenea, ce dorim cel mai mult este să se închidă secţia asta de imigranţi de la noi din Şomcuta”, a completat un alt cetăţean ieşit de la vot.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.