Interpelare parlamentară pentru Curaj!

0
482

Deputatul de Sighet, Cornelia Negruţ a solicitat ministrului Curaj criteriile care stau la baza realizării noilor programe şcolare. „Una dintre intenţiile declarate ale mandatului temporar al dumneavoastră la conducerea Ministerului Educaţiei Na­ţionale şi Cercetării Ştiinţifice este realizarea unor noi programe şcolare racordate la ultimele necesităţi moderne în materie. În acest sens, urmează să demaraţi apelul de selecţie pentru comisiile naţionale de specialitate, pe discipline de învăţământ, care au ca atribuţii avizarea programelor şcolare”. Parlamentarul maramureşean i-a mai transmis ministrului că respectivele Comisii naţionale de specialitate au mai multe atribuţii: „analizează proiectele programelor şcolare pentru disciplinele/ modulele de pregătire din cadrul curriculumului naţional obligatoriu, în vederea acordării avizului consultativ, analizează proiectele programelor şcolare pentru disciplinele/module de pregătire opţionale (CDŞ) ofertate la nivel naţional şi proiectele programelor pe domenii ale activităţii extraşcolare din cercurile care funcţionează în palatele şi cluburile copiilor, la nivel naţional, în vederea acordării avizului consultativ, avizează standardele de pregătire profesională aferente calificărilor profesionale pentru care se asigură pregătirea profesională prin învăţământul preuniversitar, avizează proiectele programelor pentru examenele naţionale”.
Ca atare, deputatul l-a întrebat pe ministrul Educaţiei: Care este calendarul fixat în vederea finalizării procesului de elaborare a noilor programe şcolare?; Pe ce criterii sunt selectaţi specialiştii care vor face parte din aceste comisii naţionale?; Care sunt principalele modificări preconizate a fi efectuate la nivelul sferei învăţământului obligatoriu din România?; Care sunt motivele ce-i determină pe specialiştii din sistem de a nu participa în aceste Comisii naţionale?
P.S. În timp ce interpelarea zbura spre Minister, a fost zburat şi ministrul Curaj, aşa încât aceasta va ajunge la Dumitru! Miniştrii trec, problemele rămân!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.