Transporturi ilegale de material lemnos, depistate de poliţişti

0
426

Poliţiştii maramureşeni au depistat, marţi, trei transporturi ilegale de material lemnos. Conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional, iar lemnul, aproape 16 mc, a fost confiscat.
Poliţiştii din Ocna Şugatag au acţionat pe raza de competenţă pentru verificarea transporturilor de material lemnos, ocazie cu care, pe DJ 109F, a fost oprit un tractor agricol care transporta lemn de foc, de esenţă fag, pentru care şoferul nu deţinea aviz de însoţire.
Întrucât cel de la volan nu avea asupra sa nici un document de identitate, a fost condus la sediul poliţiei unde a fost identificat, în persoana unui bărbat de 33 de ani, din satul Breb. El a fost sancţionat contravenţional, iar lemnul a fost confiscat.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Pe numele său a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiuni de conducere fără permis.
În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au depistat un alt bărbat din Breb care transporta cu un tractor lemn pentru care nu a putut prezenta documentele legale. Şi în acest caz, şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.
Activităţi similare s-au desfăşurat şi la Leordina, unde poliţiştii au identificat în trafic, pe DN 18, o autoutilitară ce transporta lemn, de esenţă molid. Şoferul, un bărbat în vârstă de 66 de ani din comuna Bistra, a prezentat poliţiştilor un aviz a cărui valabilitate era expirată.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional iar lemnul a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Poieni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.