La Deseşti şi Cavnic – tabere în siguranţă

0
544

Miercuri, 24 august, în­tre orele 9-14, în localitatea Deseşti, jandarmii maramureşeni, împreună cu preotul parohiei Ardelean Ioan şi pr. militar Achim Daniel, au organizat o activitate educativ-preventivă pentru cei peste 100 de copii aflaţi în tabără, la casa parohială din Deseşti.
Majoritatea copiilor pro­­vin din centrele de plasament şi casele de tip familial din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Neamţ, Iaşi şi Maramureş. Copiilor le-au fost prezentate de către jandarmi aspecte pe linia preveniri şi combaterii faptelor antisociale, aspecte preventive cu scopul de a nu se transforma în mici autori de fapte contravenţionale sau penale sau de a deveni victime ale unor astfel de fapte. De asemenea, pentru a înţelege mai bine activitatea jandarmilor le-au fost prezentate copiilor mici filmuleţe la căminul cultural din localitatea Deseşti. A ur­mat apoi un concurs de creaţie artistică prin transpunerea în desene, a activităţii jandarmilor, iar cele mai reprezentative desene au fost premiate cu diplome.
În perioada 24-29 august, la Postul de Jandarmi Montan Cavnic se desfăşoară acţiuni preventiv-educative cu elevi veniţi din Bucureşti şi din ţară, în tabăra de vară. Scopul activităţilor desfăşurate este de a informa copiii despre capacitatea Jandarmeriei Maramureş de a se constitui într-un garant permanent şi nediscriminatoriu al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.
Prin participarea directă la aceste activităţi se urmăreşte conştientizarea societăţii civile prin acţiuni preventiv-educative cu privire la rolul pe care instituţia îl îndeplineşte în lupta împotriva criminalităţii, a violenţei şi discriminării de orice fel, iar prin prezenţa jandarmilor în mijlocul copiilor aflaţi în tabere de vară, se creează un „model de conduită”, precum şi o „opţiune vocaţională” privind percepţia de a urma o carieră de jandarm.
Campania preventiv-educativă „Tabere în siguranţă alături de jandarmii maramureşeni” va continua  pe toată perioada vacanţei de vară.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.