La Pichetul de pompieri militari din Tg. Lăpuş

0
862

Plutonierul major Gheorghe Dumitru ne-a relatat: „Cu aportul comandantului nostru, căpitan Radu Bodea, cei 38 de pompieri militari au fost recent dotaţi cu cîte două costume noi, rezistente, inscripţionate  „Pompierii”. Zi şi noapte, împreună cu colegii, reuşim să du­cem la îndeplinire sarcinile şi misiunile. Pichetul nostru are repartizat un raion de intervenţii cu suprafaţa de 978,55 km pătraţi şi cuprinde: oraşul Tg. Lăpuş şi cele 13 sate aparţinătoare acestuia, 8 comune plus 36 de sate, cu un număr total de 9.851 gospodării şi o populaţie de 34.846 locuitori”.
Prin Ordinul inspectorului şef al ISU Maramureş, începînd cu data de 1 august 2016, subofiţerii în activitate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş care au îndeplinit stagiul minim în grad sau îl vor împlini pînă la 31 decembrie 2016 şi îndeplinesc celelalte condiţii, au înaintat în gradul următor, la termen. La Pichetul de pompierii militari din Tg. Lăpuş, în gradul de plutonier major au avansat: Ioan Eugen Dobrican, Gheorghe Nicolae Dumitru, Nicolae Dănuţ Ferenţ, Nicolae Ioan Giurgiu, Sergiu Gheorghe Pop. În gradul de plutonier, a fost avansat sergentul major Ioan Nicolae Podea. Festivitatea de acordare a  gradelor militare a avut loc la sediul Pichetului de pompieri din Tg. Lăpuş.
Pompierii lăpuşeni au intervenit în stingerea mai multor incendii produse în zona Lăpuş. Spre exemplu, în localitatea Strîmbu-Băiuţ, la gospodăria Ancuţei Micloş, au fost incendiate casa şi o bucătărie de vară. Dacă nu interveneau pompirii lăpuşeni, focul s-ar fi putut extinde.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.