Baschet. Liga Naţională. Prima luptă cu granzii

0
490

BCM Olimpic Baia Mare – Steaua CSM Eximbank Bucureşti

• Intrare liberă la meciul de debut

BCM Olimpic Baia Mare va da azi, 19 septembrie, piept pentru prima oară cu granzii Ligii Naţionale, în etapa de debut urmînd să se dueleze, pe teren propriu, de la ora 18, în sala polivalentă „Lascăr Pană”, cu puternica echipă Steaua CSM Eximbank Bucureşti.

Fiind o nou promovată, dar şi o grupare cu cel mai mic buget din Liga Naţională, buget doar pe hîrtie deocamdată, BCM Olimpic porneşte în această dispută ca outsider. Adversara băimărenilor este, ca în fiecare sezon, una dintre favoritele la cîştigarea campionatului, Steaua avînd, aşadar, şi azi, prima şansă la adjudecarea punctelor puse în joc. Elevii lui Sebastian Man pot compensa prin multă muncă, determinare şi ambiţie şi împinşi de la spate de un public care sperăm să fie cît mai numeros, să facă un meci mare şi să se ridice la nivelul adversarei. Va fi primul meci în primul eşalon, în care avem convingerea că baschetbaliştii băimăreni vor evolua ca o adevărată echipă, mai ales că BCM Olimpic s-a întărit pe ultima sută de metri, cu trei jucători de la CSM Ploieşti, fosta contracandidată a echipei noastre la promovare. Marius Ciotlăuş, Adrian Movileanu şi Vlad Dumitrescu sînt jucătorii care s-au alăturat echipei BCM Olimpic, după ce CSM Ploieşti s-a retras pe ultima sută de metri din campionat din cauza dificultăţilor financiare. Sebastian Man nu-i va avea la dispoziţie pe Dohi, Porumb şi Tohătan, toţi cu probleme medicale, dar se va putea baza, în schimb, pe ultimele trei transferuri, dar şi pe ceilalţi jucători aduşi în această vară. BCM Olimpic are în componenţă şi patru străini, trei americani şi un sîrb, pe care îi vom vedea, cu siguranţă, în teren la partida de azi. Pentru a susţine aşa cum trebuie echipa de baschet proaspăt promovată în Liga Naţională, conducerea clubului băimărean a decis ca intrarea la meciul de debut să fie liberă, iar în aceste condiţii există toate circumstanţele să vedem azi, 19 septembrie, de la ora 18, o sală arhiplină. HAI BCM OLIMPIC BAIA MARE!!!
Programul primei etape (luni, 19 septembrie): BC SCM Timişoara – U BT Cluj-Napoca, ora 18; BC Mureş Târgu Mureş – CSM CSU Oradea, ora 20; CSU Atlassib Sibiu – SCM Universitatea Craiova, ora 18.30; BCM Olimpic Baia Mare – Steaua CSM Eximbank Bucureşti, ora 18. Partida BCM U Piteşti – CS Phoenix Galaţi s-a disputat ieri. CS Dinamo Bucureşti stă, prin retragerea din campionat în urmă cu cîteva zile a grupării CSM Ploieşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.