Acţiuni „în forţă” pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări

0
303

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 44.000 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 396.000 lei, pe care mai multe persoane – doi cetăţeni ucraineni şi patru români – au încercat să le introducă ilegal în ţară. Ţigările au fost descoperite ascunse în locuri special amenajate în autoturisme, dar şi la frontiera verde, unde poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru a-i opri pe contrabandişti.
• Joi, 20 octombrie, în jurul orei 14, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control o autoutilitară, marca Mercedes, înmatriculată în Ucraina, condusă de cetăţeanul român Vasile P., în vârstă de 50 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.
Din primele verificări s-a constatat că acesta transportă corpuri de mobilier, iar în spatele acestora a fost descoperit un loc special amenajat în care s-a observat o mare cantitate de ţigări. Drept urmare, conducătorul auto împreună cu maşina a fost condus la sediu în vederea efectuării unui control amănunţit.
Astfel, s-a constatat faptul că, autoutilitara avea confecţionat un perete dublu, între cabină şi remorcă, în care au fost descoperite 27.313 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 246.000 lei.
• Tot joi, poliţiştii de frontieră au identificat în trafic, pe raza localităţii Crăciuneşti, un autoturism, marca Volkswagen, condus de Sorin L., 32 de ani, domiciliat pe raza judeţului nostru. La control, s-au descoperit, în bara din spate a maşinii, 230 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 2.100 lei.
• Şi lucrătorii Sectorului PF Sarasău au identificat şi oprit în trafic, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, un autoturism, marca Ford, condus de Adrian T., 21 de ani, domiciliat în judeţul Maramureş.
Din primele verificări, în portbagajul autoturismului au fost descoperite mai multe colete cu ţigări. În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 6.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 54.000 lei.
În cele trei cazuri, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismele folosite la activităţile infracţionale au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
• Joi seara, în jurul orei 23, o patrulă a poliţiei de frontieră din Valea Vişeului a observat, în apropiere de malul râului Tisa, mai multe persoane care transportau, spre interiorul ţării, colete voluminoase. S-a procedat la somarea prin voce a celor în cauză, moment în care aceştia au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 7 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
În urma acţiunii a fost reţinută o persoană, cetăţeanul ucrainean Vasile P., 20 de ani, celelalte persoane reuşind să se întoarcă pe teritoriul ucrainean, prin apa râului Tisa. Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.
Astfel, la faţa locului au fost descoperite 21 de colete, care conţineau cantitatea de 10.320 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de  93.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar la finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.