În Şomcuta Mare, un cetăţean a găsit o geantă cu peste 7.700 lei

0
354

Poliţiştii maramureşeni mulţumesc unui cetăţean, din Şomcuta Mare, care a dat dovadă de spirit civic şi a ajutat astfel o persoană să-şi recupereze banii pierduţi.
Un bărbat, de 37 de ani, din Şomcuta Mare, a predat poliţiştilor o geantă pe care a găsit-o pe raza oraşului. În geantă se aflau 7.721 lei şi 40 de euro. Poliţiştii au identificat păgubitul, un bărbat domiciliat în localitatea Buciumi, şi i-au predat acestuia geanta cu banii.
Atenţie! În cazul în care găsiţi un bun şi nu-l predaţi în termen de 10 zile autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau dacă dispuneţi de acel bun ca de al dumneavoastră puteţi fi cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de „însuşire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor” şi riscaţi pedeapsa cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Acţiune pentru combaterea comerţului ilicit cu flori
– amenzi de peste 12.500 lei şi flori confiscate –

În perioada 7-8 martie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice au organizat şi desfăşurat acţiuni punctuale, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu flori şi a actelor de contrabandă. Poliţiştii au efectuat controale la sediile a 34 de societăţi comerciale şi au verificat 23 de comercianţi, persoane fizice.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.500 lei, constând în nerespectarea de către agenţii economici a prevederilor Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi a OUG28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
De asemenea a fost ridicată suma de 1.547 lei şi au fost confiscate flori în valoare de aproximativ 1.500 lei. În cadrul aceleaşi acţiuni poliţiştii au întocmit dosare penale pentru două infracţiuni de contrabandă constatate.

Telefon sustras, recuperat de poliţişti

Poliţiştii au identificat un tânăr, bănuit că ar fi sustras, dintr-o sală de clasă, un telefon mobil, în valoare de 2.000 lei. Bunul sustras a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
La începutul lunii februarie, un tânăr, domiciliat în Copalnic Mănăştur, a sesizat poliţia cu privire la comiterea unui furt. Acesta a declarat că, dintr-o sală de clasă, ce aparţine unei unităţi şcolare din Baia Mare, i-a fost sustras un telefon mobil în valoare de 2.000 lei.
Activităţile desfăşurate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu cei de ordine publică, au dus la identificarea unui băimărean, de 19 ani, bănuit de comiterea faptei. Telefonul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

În Borşa – furt dintr-o societate comercială

Poliţiştii din Borşa s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea unui furt. Operativitatea cu care aceştia au desfăşurat activităţile de cercetare a dus la identificarea, în scurt timp, a persoanelor bănuite de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
Miercuri noaptea, la ora 01:30, o patrulă de ordine şi siguranţă publică care desfăşura activităţi pe raza oraşului Borşa s-a sesizat din oficiu că uşa de acces de la o anexă a unei societăţi comerciale, de pe strada Tineretului, era deschisă iar lacătul era tăiat. În urma verificărilor s-a stabilit că persoane necunoscute au pătruns în anexă şi au sustras produse de uz caznic, produse alimentare şi băuturi alcoolice. Valoarea prejudiciului a fost estimat la suma de 1.000 lei.
Activităţile de cercetare şi investigare efectuate de poliţişti au dus la identificarea a doi tineri, de 17 şi 21 de ani, din Borşa, bănuiţi de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.