În Halmeu: Peste 100.000 de pachete cu ţigări, ascunse într-un TIR ce transporta cărbune

0
830

Poliţiştii de frontieră din Halmeu, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit peste 100.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, ascunse într-un automarfar, în cutii de cărbune, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.
Miercuri, 26 martie, în jurul orei 5, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean ucrainean, care conducea un automarfar. Din primele verificări s-a constatat faptul că, şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cutii cu cărbune din Ucraina.
În baza unei analize de risc, s-a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, fiind descoperite, ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutiile cu cărbune, sigilate, peste 100.000 de pachete de ţigări, mar­ca Rothmans, de provenienţă ucraineană.
Bărbatul a încercat să introducă ţigările ilegal în ţară folosind metoda capac, ţigările fiind aşezate în mijlocul fiecărui palet, înconjurate de cutiile de cărbune.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării pentru continuarea cercetărilor.
Totodată, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror de pe lângă Judecătoria Satu Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.