Angajaţii Gărzii de Mediu şi-au făcut cunoscute nemulţumirile legate de salarii

0
1155

La sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş a avut loc şedinţa Comisiei de Dialog Social, care a avut pe ordinea de zi “Prezentarea problemelor angajaţilor din cadrul Gărzii de Mediu Maramureş”.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ai Consiliului Judeţean Maramureş, ai serviciilor publice deconcentrate, ai Confederaţiilor patronale – filiale judeţene şi ai Confederaţiile sindicale – filiale judeţene. Şedinţa a fost condusă de subprefectul Gavriş Ardelean.
Nemulţumirile angajaţilor de la Garda de Mediu au fost prezentate de comisarul Marcela Mateaş, liderul Grupării sindicale Maramureş a Sindicatului Gărzii Naţionale de Mediu. Aceasta a spus că greva generală declanşată în data de 10 mai a fost precedată de discuţii purtate cu reprezentanţii Ministerului Mediului şi ai Comisariatului General al Gărzii de Mediu, precum şi de toţi paşii prevăzuţi de lege în astfel de cazuri. Ulterior, conducerea ministerului a avut o întâlnire cu conducerea Gărzii de Mediu şi cu reprezentanţii sindicatului, în urma căreia părţile s-au pus de acord în ceea ce priveşte anumite aspecte ale conflictului. În acest moment, greva este suspendată temporar până în data de 15 iunie, termen fixat pentru rezolvarea revendicărilor. Există în acest sens un acord semnat între Ministerul Mediului şi reprezentanţii sindicatului. În cazul în care nu se vor găsi soluţiile aşteptate, sindicaliştii vor declanşa greva generală pe termen nelimitat.
Cea mai mare durere a sindicaliştilor o reprezintă salarizarea. Angajaţii îşi doresc salarii decente, cu atât mai mult cu cât ei au largi atribuţii în ceea ce priveşte controlul şi aplică sancţiuni foarte mari. “2.200 lei este salariul maxim în instituţia noastră, nu este suficient pentru un trai decent”, a arătat Marcela Mateaş. Ea şi colegii săi solicită salarii la nivelul Gărzii forestiere, unde angajaţii sunt mult mai bine retribuiţi. Ioan Pătcaş, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Maramureş, a arătat că angajaţii instituţiei au toţi studii superioare, sunt toţi conducători auto, nu există şofer angajat, nu există asigurare Casco, şi se execută serviciul de permanenţă fără ca angajaţii să fie plătiţi în plus pentru acest lucru.
Subprefectul Gavriş Ardelean a spus că este solidar cu angajaţii în problemele cu care se confruntă la nivel naţional. (a.g.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.