Reprezentanţi ai Şcolii Gimnaziale din Cavnic în Kaunas

0
282

Elevi şi profesori ai Şcolii Gimnaziale din Cavnic au participat în Kaunas, Lituania, la activităţile de învăţare pe termen scurt din cadrul proiectului Erasmus+ STEM-Cheia spre succes în educaţia tinerilor, proiect în care şcoala din Cavnic este partener. Ţările partenere ale acestui proiect sunt: Polonia, România, Lituania, Letonia şi Cipru.
Printre obiectivele acestui proiect pot fi amintite: abordarea de către elevi a unor metode noi de studiere a ştiinţelor, tehnicii şi matematicii; formarea şi îmbunătăţirea unor abilităţi specifice pentru a obţine un loc de muncă performant în economia de piaţă; pregătirea unor specialişti în domeniul IT; îmbunătăţirea abilităţilor de a comunica în limba engleză.
Activităţile desfăşurate în Kaunas au fost atractive şi s-au desfăşurat în concordanţă cu obiectivele majore ale proiectului. Astfel, elevii s-au familiarizat cu seturile Lego Educational – Mindstorms EV3, cu ajutorul cărora au construit roboţi după propriile proiecte; au creat programe pentru aceşti roboţi utilizând computerele; au creat animaţii folosindu-se de diferite metode de abordare a mişcării personajelor şi a construirii unei pelicule de film; s-au familiarizat cu programul Scratch, program cu ajutorul căruia vor face propriile filmuleţe; au vizitat Muzeul Tehnic din Vilnius, făcând o incursiune in istoria dezvoltării ştiinţei şi tehnicii. Următoarea sesiune de activităţi comune va avea loc la sfârşitul lunii septembrie a acestui an în Letonia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.