Metoda “accidentul” face o nouă victimă în Baia Mare

0
391

Poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale des­făşoară cercetări pentru identificarea persoanelor care au înşelat o băimăreancă, cu suma de 10.000 lei, prin metoda “accidentul”.
Băimăreanca, în vârstă de 68 de ani, le-a relatat poliţiştilor că, a fost sunată pe telefonul fix, de către o persoană care plângea şi care s-a dat drept fiica ei, spunându-i că a provocat un accident de circulaţie, pe trecerea pentru pietoni, iar victima se află în stare gravă la spital. Apoi, în convorbirea telefonică a intervenit un bărbat, care a pretins că este procuror şi care i-a solicitat femeii suma de 24.000 lei pentru spitalizarea victimei şi împăcarea cu aceasta.
În timp ce băimăreanca îi explica „procurorului” că nu are atâţia bani, în apropierea locuinţei acesteia a şi ajuns o femeie căreia a înţeles că trebuie să-i înmâneze suma de care dispune, adică 10.000 lei.
Ulterior şi-a dat seama că a fost victima unei înşelăciuni şi a anunţat poliţia.

Un băimărean este cercetat pentru contrabandă

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 01:10, pe raza localităţii Lăpuşel, poliţiştii postului de Poliţie Recea au oprit pentru control un autoturism, care circula pe strada Beci din localitate.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui băimărean, în vârstă de 34 de ani, iar în interiorul autoturismului, poliţiştii au găsit 1.000 de pachete cu ţigări, produse accizabile, care posibil să fi provenit din contrabandă.
De asemenea, poliţiştii au mai găsit în portieră o importantă sumă de bani, iar conducătorul auto nu a putut furniza informaţii despre provenienţa acesteia. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, împreună cu suma de bani identificată, iar autoturismul a fost indisponibilizat.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.