Permutări în sînul vicecampioanei

0
570

Eugen Apjok s-a despărţit, amiabil, de CSM Ştiinţa Baia Mare

După 14 ani ca tehnician al CSM Ştiinţa Baia Mare, în care a cucerit o mulţime de trofee, dar a suferit şi dezamăgiri prin ratarea altora, Eugen Apjok s-a despărţit de vicecampioana României. Tehnicianul băimărean şi CSM Ştiinţa au căzut de comun acord, pe 1 iunie, la încetarea raporturilor contractuale, decizie care a venit pe cale amiabilă. „Din păcate a sosit şi această clipă. Este o foarte dificilă decizie, dar cred că în momentul de faţă e cel mai bun lucru pentru ambele părţi, şi pentru club şi pentru mine. Era nevoie de o schimbare. Sînt convins că Baia Mare va rămîne în continuare un club puternic şi o echipă puternică pentru că sînt jucători de mare valoare aici. Eu sper că această decizie să fie una pozitivă în primul rînd pentru echipă, pentru că sînt convins că băieţii au nevoie de o nouă provocare. La Baia Mare există potenţial, echipa este sudată, iar aici sînt băieţi cu caractere puternice”, a declarat, la despărţire, Eugen Apjok. Acesta se pare că nu va rămîne fără echipă, Apjok aflîndu-se în tratative avansate cu CSM Bucureşti.

George Sava, noul antrenor al zimbrilor

George SavaConducerea vicecampioanei a găsit imediat o soluţie şi la o zi după despărţirea de Apjok, CSM Ştiinţa a semnat cu un nou antrenor. Şi acesta este George Sava, care revine la gruparea băimăreană după o pauză de 17 ani. George a parafat un angajament cu zimbrii pe o perioadă de trei ani, ultima oară acesta fiind tehnicianul celor de la Politehnica Iaşi. Născut în Bucureşti, acesta a evoluat timp de 12 ani pentru băimăreni, perioadă în care George Sava a îmbrăcat tricoul de campion naţional în ediţia 1990, făcînd parte din echipa de aur alături de actualul secund Vasile Lucaci. A obţinut o medalie de argint în anul următor (1991), plus 3 medalii de bronz (1989, 1992 şi 2002). Din totalul celor 4 finale disputate, George Sava a cucerit de 2 ori Cupa României, în stagiunea 1990 (10-9 cu Contactoare Buzău) şi 1999 (14-10 cu CS Universitatea Cluj). „Am avut o neînţelegere cu echipa din Iaşi. S-au întîmplat nişte lucruri de care ai parte uneori în viaţă. În clipa în care m-am eliberat de contractul cu CS Politehnica Iaşi, mi s-a făcut, de către Călin Matei, propunerea de a veni la echipa din Baia Mare. Am semnat un contract pe o perioadă de trei ani şi sper să avem o colaborare de mult mai mare durată. Priorităţile rămîn aceleaşi, titlul naţional şi Cupa României. Am venit la o echipă de nivel înalt, unde prioritar este cîştigarea a cît mai multor trofee”, a dezvăluit la instalare George Sava.

Feofaaki Holoia a semnat un contract pe trei ani

Feofaaki HoloiaConducerea CSM Ştiinţa Baia Mare a perfectat deja primul transfer al verii. Feofaaki Holoia, jucător născut în Tofoa (Tonga), a semnat cu formaţia băimăreană un contract pe o perioadă de trei ani. Impunătorul flanker de 1,92 m şi 106 kg, a fost adus de la CS Dinamo Bucureşti, club unde a jucat din 2014 şi pînă în prezent. Născut pe data de 29 martie 1990, Feofaaki Holoia devine al patrulea jucător de origine tongană din lotul zimbrilor, după Sione Vaiomounga (actualmente secund la echipa de juniori), centrul Sione Fakaosilea şi aripa Sikuea Taliauli.

Sean Morrell, încă doi ani component al vicecampioanei

Sean MorrellSean Morrell a ajuns, la un consens, cu conducerea CSM Ştiinţa, pentru prelungirea contractului. Fijianul în vîrstă de 31 de ani, a semnat cu vicecampioana pentru încă doi ani. În cei aproape şase ani petrecuţi pînă acum la Baia Mare, Sean Morrell a cucerit 2 titluri de campion naţional (ediţiile 2011 şi 2014), o medalie de aur în Cupa României (2012), plus o alta în Cupa Regelui (stagiunea 2016). Deţine 9 medalii de argint, 4 în SuperLigă (2012, 2013, 2015 şi 2016-2017), alte 4 în Cupa României (2011, 2013, 2014 şi 2016), plus una în Cupa Regelui (ediţia inaugurală 2015). De asemenea, a reuşit un loc 3 în stagiunea 2015 a Cupei României.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.