Descinderi la persoane bănuite de infracţiuni silvice, evaziune fiscală şi spălare de bani

0
384

– 7 persoane au fost reţinute –

Marţi, 25 iulie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au efectuat 20 de percheziţii la sediile unor ocoale silvice, societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni silvice, evaziune fiscală şi spălare de bani. 7 persoane au fost reţinute.
Percheziţiile au avut loc pe raza mai multor localităţi din judeţele Maramureş şi Sălaj. În acelaşi timp au fost efectuate şi verificări pe un teren cu vegetaţie forestieră, unde existau indicii că persoanele cercetate desfăşoară activităţi ilegale de tăiere şi furt de arbori.
Din activitatea infracţională, persoanele vizate ar fi creat un prejudiciu de aproape 2.000.000 lei, reprezentând valoarea materialului lemnos tăiat ilegal.
În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate şi indisponibilizate mai multe bunuri folosite la săvârşirea infracţiunilor respectiv unelte şi utilaje forestiere, înscrisuri, precum şi o cantitate de lemn tăiată ilegal, care urmează să fie măsurată de organele silvice. Totodată, au fost ridicate şi indisponibilizate trei autovehicule, în valoare totală de aproximativ 70.000 euro.
În urma acţiunilor desfăşurate, pentru 7 persoane s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.
Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.