157 de solicitări la Ambulanţă într-o singură zi!

1
628

Începând de marţi de la ora 13 şi până miercuri la aceeaşi oră, Serviciul judeţean de Ambulanţă Maramureş a fost solicitat mai mult ca de obicei: 157 de solicitări într-o singură zi, cu 6,8% mai multe decât media obişnuită.
Managerul general al Serviciului judeţean de Ambulanţă Maramureş, Ligia Micle, ne-a informat că în această perioadă au cerut ajutorul persoane cu dureri abdominale frecvente, alergii, dureri toracice, angine pectorale la cardiaci, 10 cazuri de decompensări la bolnavii psihic. S-a înregistrat şi un caz de caniculă, este vorba despre o femeie care a fost transportată de urgenţă la spital din faţa magazinului Kaufland.

Ligia Micle

Pentru că temperaturile ridicate prognozate pentru următoarele zile pot genera probleme de sănătate, atât persoanelor sănătoase, dar mai ales bolnavilor cronici şi copiilor, medicii recomandă, mai ales persoanelor bolnave cronic, copiilor, vârstnicilor, ca în această perioadă de caniculă (care se pare că se va prelungi şi săptămâna viitoare) să rămână în case între orele 11 şi 20. De asemenea, se va creşte consumul de lichide la 2-4 litri pe zi şi o alimentaţie săracă în grăsimi, se vor evita eforturile fizice susţinute în perioada zilei în care temperatura atinge valori maxime. Conducătorilor auto li se recomandă evitarea deplasărilor lungi la orele cu soare puternic, a consumului de lichide foarte reci şi a fumatului excesiv.
Chiar şi pentru persoanele sănătoase sunt recomandate aceleaşi sfaturi, în condiţiile înregistrării acestor temperaturi foarte crescute, întrucât organismul face un efort suplimentar de adaptare, care atunci când este depăşit, antrenează fenomene clinice caracteristice: sincopa, deshidratarea, crampe calorice, edem de căldură, şoc caloric. În caz de urgenţă medicală, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Maramureş recomandă solicitarea ajutorului specializat la numărul unic de urgenţă 112!

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.