Cros Montan – Alexia, fata de aur de la Campionatele Mondiale

0
390

La sfîrşitul săptămînii trecute a avut loc, în localitatea Premana, din Italia, Campionatul Mondial de Alergare Montană. Alexia Hecico, sportivă a clubului LPS Baia Mare, antrenată de mama ei, Ana Hecico, a obţinut un rezultat extraordinar pentru oraşul nostru.
Sportiva s-a clasat pe poziţia a 4-a în competiţia junioarelor, în clasamentul individual, cu timpul de 33’35”, fiind devansată de ugandeza Chebet Risper (31:46), turcoaica Atalay Bahar (33’02”) şi americanca Gregory Lauren (33’33”). Alexia a luptat pînă în ultima clipă pentru un loc pe podium, însă a fost întrecută la o diferenţă de doar 2 secunde, de sportiva din Statele Unite. În schimb, în clasamentul pe echipe, lotul României, din care a făcut parte şi Alexia, a reuşit să obţină aurul mondial, la o diferenţă de 3 puncte de echipa Statelor Unite ale Americii şi 4 puncte faţă de cea a Italiei. Lotul României le-a avut drept componente şi pe atletele Gabriela Doroftei (locul 5 la individual), Irina Bordeianu (locul 15) şi Iulia Zudor (locul 18).
Alexia a mai obţinut încă 4 medalii la competiţiile internaţionale de cros montan din acest an: 2 de argint, obţinute la Campionatul Balcanic (Teteven – Bulgaria), o medalie de bronz la Cupa Mondială pentru tineret (Gagliano del Capo – Italia) şi una de argint la Campionatul European (Kamnik – Slovenia).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.