Contractul de finanţare pentru reabilitarea Drumului nordului a fost semnat

0
630

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica a fost prezent vineri, 27 octombrie 2017, la Palatul Administrativ din Baia Mare, pentru a semna cea mai importantă finanţare accesată până în prezent de judeţul Maramureş, respectiv proiectul de reabilitare a Drumului Nordului. Alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, în prezenţa aparatului propriu al instituţiei, a reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, a primarilor şi a aleşilor judeţeni, ministrul Marius Nica a semnat contractul de finanţare de 50 de milioane de euro.
În luna noiembrie 2016, Consiliul Judeţean Maramureş a depus, la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, un proiect pentru reabilitarea Drumului Nordului-Maramureş, documentaţie care a însumat câteva mii de pagini. În luna aprilie 2017, ADR a finalizat procedura de verificare a conformităţii administrative şi a eligibilităţii cererii de finanţare depusă de către Consiliul Judeţean Maramureş pentru acest proiect. Documentaţia de mii de pagini a fost declarată admisibilă în luna mai 2017, proiectul trecând mai departe în faza de evaluare tehnică şi financiară. În 27 octombrie 2017, finanţarea a devenit o certitudine prin semnarea contractului de către ministrul Fondurilor Europene Marius Nica.
Drumul Nordului, un proiect în valoare de 50 de milioane de euro va fi realizat pe traseul Oarţa de Jos, Băseşti, Ariniş, Sălsig, Gârdani, Fărcaşa, Ardusat, Satulung, Şomcuta Mare, Remetea Chioarului, Coaş, Copalnic Mănăştur şi Şişeşti. Este vorba despre reabilitarea DJ 108D, sector limită judeţul Sălaj – Ariniş – Rodina – Gârdani (DJ 108A); reabilitare DJ108A, sector Gârdani – Fărcaşa – Sârbi – Tămaia – Buzeşti – Ardusat (DJ 193) şi DJ 193 sector Ardusat (int. DJ 108A) – limită de judeţ Satu Mare; reabilitare DJ 182C, DJ 182B – Coaş – Copalnic – Copalnic Mănăştur – Vad – Lăschia – Făureşti – DJ 184 (Şurdeşti); reabilitare DJ182 sector Şomcuta Mare (DN1C) – Coaş (int. DJ 182C); reabilitare DJ 182B sector Şomcuta Mare (DN 1C) – Coaş (int. DJ 182C); reabilitare DJ 193 Ardusat (interior DJ 108A) – Colţirea – Hideaga (DN1C). Gabriel Zetea, şeful administraţiei judeţene a arătat că, prin acest proiect, judeţul Maramureş va îmbunătăţi starea tehnică a drumurilor judeţene din zonă.

Gabriel Zetea: Sperăm ca în primăvara anului 2018 să avem un câştigător al licitaţiei pentru execuţia lucrării

Şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea a declarat că se doreşte ca, până în primăvara anului viitor, să existe un câştigător al licitaţiei pentru acest proiect atât de important şi care să înceapă lucrarea cât mai curând.
Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica a subliniat faptul că meritul principal aparţine atât reprezentanţilor Consiliului Judeţean, şi cât celor de la minister, pentru modul în care au conlucrat în vederea semnării unuia dintre cele mai mari proiecte finanţate pe drumurile judeţene. ”13 localităţi din Maramureş vor fi mai aproape de Europa, 78 de kilometri de drum judeţean vor fi reabilitaţi pentru o sumă extrem de importantă, 50 de milioane de euro. Ministerul Fondurilor Europene are bani pe care doreşte să îi acorde beneficiarilor, sub mandatul meu fiecare proiect care va îndeplini toate criteriile de eligibilitate va fi finanţat”, a arătat ministrul Fondurilor Europene. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.