Condiţii pentru sprijinul cuplat

0
196

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură ne informează că, pentru a beneficia de sprijinul cuplat în sectorul vegetal în cadrul Campaniei 2017, fermierii au obligaţia ca pînă la 31 decembrie 2017 să depună documentele specifice fiecărui tip de cultură.
Sprijinul cuplat pentru leguminoase boabe pentru industrializare/procesare mazăre boabe şi fasole boabe se acordă fermierilor activi care livrează cantitatea minimă de 1,9 tone/ha mazăre boabe şi/sau de 0,85 tone/ha fasole boabe la o unitate de industrializare/procesare; au consumat cu animalele înscrise în RNE minimum 1,9 tone mazăre/ha procesată; fac dovada că utilizează sămînţă certificată.
Sprijinul cuplat pentru tomate destinate industrializării se acordă fermierilor activi care cultivă tomate în cîmp, livrează cantitatea minimă de 15 tone/ha tomate la o unitate de industrializare sau fac dovada procesării producţiei proprii.
Sprijinul cuplat pentru castraveţi destinaţi industrializării, se acordă fermierilor activi care cultivă castraveţi în cîmp; fac dovada valorificării producţiei, pînă la data de 1 noiembrie a anului de cerere; livrează cantitatea minimă de 12 tone/ha castraveţi la o unitate de industrializare înregistrată; utilizează sămînţă certificată.
Sprijinul cuplat pentru legume cultivate în spaţii protejate (sere) se acordă fermierilor activi care cultivă şi comercializează 85 t de tomate pentru consum în stare proaspătă; 50 t castraveţi pentru consum în stare proaspătă şi / sau destinaţi industrializării; 29 t ardei pentru consum în stare proaspătă; 46 t varză pentru consum în stare proaspătă. Pentru cultivarea de legume în solarii, sprijinul cuplat se acordă pentru 32 t tomate pentru consum în stare proaspătă; 30 t castraveţi pentru consum în stare proaspătă; 30 t castraveţi destinaţi industrializării; 16 t ardei pentru consum în stare proaspătă; 22 t varză pentru consum în stare proaspătă; 20 t vinete pentru consum în stare proaspătă. Nu sînt eligibile la plată suprafeţele de seră sau solar în care legumele nu sînt cultivate pe pămînt.
Sprijinul cuplat pentru fructe destinate industrializării se acordă fermierilor activi care exploatează livezi şi comercializează 5,6 t prune; 7,8 t mere; 4,4 t cireşe şi vişine; 4,7 t caise şi zarzăre. Nu se acordă pentru producere de alcool.
Sprijinul cuplat pentru cultura de cartof timpuriu pentru industrializare, se acordă fermierilor activi care fac dovada comercializării unei producţii minime de 12,5 t/ha, pe baza facturii sau a filei/filelor din carnetul de comercializare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.