Deputatul Todoran, intervenţie la minister, pentru salvarea Taberelor Şcolare Maramureş

0
152

Deputatul Adrian Todoran ia atitudine faţă de lipsa de interes a autorităţilor statului în ceea ce priveşte clădirile de interes public pe care le administrează. Mai precis, acesta cere Ministerului Tineretului şi Sportului să găsească sursa de finanţare şi să aloce banii necesari refacerii acoperişurilor a două internate (cu anexele aferente), situate în Baia Mare, care funcţionează în cadrul Bazei Turistice Mara (fostele Tabere Şcolare). Au trecut două luni de la calamităţile produse în luna septembrie, însă Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport nu a primit niciun leu pentru reparaţii la clădirile respective.
În acest sens, deputatul Adrian Todoran solicită intervenţia ministerului de resort. „Suma necesară pentru realizarea investiţiei este de aproximativ 400 mii lei. Aceasta ar acoperi costurile legate de proiectare şi execuţie, prin inlocuirea unei structuri de azbociment (distrusă în proporţie de 50 – 60%), cu tablă metalică. Starea actuală a acoperişurilor permite infiltrarea apei prin pereţi, aceasta ajungând până la parterul clădirilor.
În ceea ce priveşte finanţarea, în ultimii 4 ani, sumele alocate de minister au fost mult sub necesarul funcţionării Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Maramureş. Cei 100 mii lei viraţi anual în contul instituţiei reprezintă o mică parte din cheltuielile pe care Direcţia le are. Doar cele legate de utilităţi se ridică la peste 700 mii lei, la care se adaugă cele de întreţinere, igienizare, deratizare etc.
Domnule ministru Marius Dunca, având în vedere toate aceste aspecte, care arată limpede că bazele sportive şi de tineret pe care ministerul dv le are în Maramureş nu s-au aflat niciodată pe lista de priorităţi, vă cer, ca măcar în această situaţie gravă, când clădirile se degradează pe zi ce trece, iar tinerii care stau acolo au parte de condiţii total improprii, să luaţi măsurile ce se impun.
În concluzie, vă solicit să îmi comunicaţi care sunt resursele financiare identificate de dv în vederea executării lucrărilor amintite anterior şi când vor fi alocaţi banii, în acest sens”, precizează deputatul Adrian Todoran, în interpelarea adresată ministrului Tineretului şi Sportului.
În prezent, cele două internate găzduiesc 60 de tineri, iar la cantina învecinată, peste 200 de copii iau masa, zilnic.

Cătălin MAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.