Ziua Culturii Române, la “Liceul Mihai Eminescu” din Ucraina

0
312

Într-o atmosferă de sărbătoare, în ziua în care suflarea romanească de pretutindeni sărbătoreşte ziua naşterii poetului Mihai Eminescu, luni, 15 ianuarie 2018, Liceul Mihai Eminescu şi Şcolile Generale din Apşa de Mijloc, Apşa de Jos şi Dobric au marcat acest eveniment.
Sub efigia lui Eminescu, eleva Amalia Popovici a rostit cuvântul de salut: „Suntem aici fiind­că ne simţim mândri de originea noastră, suntem mândri că putem să simţim româneşte, să vorbim româneşte şi să iubim cum românii ştiu să o facă. Este o mare cinste pentru noi faptul că şcoala unde ne pregătim să devenim cetăţeni de elită ai Ucrainei poartă numele „Mihai Eminescu”, ce nu aparţine doar românimii, ci patrimoniului cultural universal. (…) Închei cu celebrul salut eminescian: “Trăiască naţia română!” A urmat un spectacol literar-artistic, finalizat cu un concurs-recital de poezie, unde câştigător absolut a fost cultura română.
După aceea, participanţii au depus jerbe de flori sub portretul poetului. Din România au participat: delegaţia Primăriei municipiului Sighetu Marmaţiei, condusă de Ileana Nemeş-Pop, şi o delegaţie a Asociaţiei Culturale “Boema OJT” din Baia Mare, condusă de Mihai Cozma.
Participarea neaşteptat de numeroasă de la această manifestare ne-a dat speranţa că şi sărbătorirea Zilei Limbii Materne pe 21 februarie, în Apşa de Mijloc, se va bucura de o participare la fel din partea românilor de pe ambele maluri ale râului Tisa.
Încheiem şi noi cu salutul eminescian “TRĂIASCĂ NAŢIA ROMÂNĂ!”
(M.C.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.