A apărut revista “Graiul Bisericii Noastre”

0
442

Este vorba de ultimul număr al revistei “Graiul Bisericii Noastre”, nr. 4 (91)/2017, dedicat perioadei 1 octombrie 2017 – 31 decembrie 2017. O revistă de 184 de pagini, tipărită la KumaPrint Baia Mare, pe hârtie de foarte bună calitate şi cu o grafică impecabilă.

Cuprinde Sfintele Liturghii arhiereşti din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului din cele trei luni, Pastorala Întâistătătorului Episcopiei, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin, la sărbătoarea împărătească Naşterea Domnului, conslujiri în afara Eparhiei, conferinţele preoţeşti de toamnă, cu participarea tuturor preoţilor din cele 8 protopopiate, participări la activităţi pastoral-misionare, social-filantropice şi cultural-teologice în Episcopie şi în afara ei.
Un spaţiu aparte este dedicat mărturisitorilor din temniţele comuniste, anul 2017 fiind declarat de Patriarhia Română “Anul comemoratic Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”. Au rămas în memoria participanţilor întâlnirile cu scriitorul Marcel Petrişor, de la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare, sau cu Arhimandritul Gavriil Burzo de la Mănăstirea Breaza – Suciu de Sus, care au făcut ani grei de puşcărie şi au fost batjocoriţi într-un mod inuman în închisorile regimului ateu pentru vini imaginare.
Despre atrocităţile regimului ateu comunist împotriva preoţilor şi credincioşilor, despre dărâmarea bisericilor puteţi afla şi din cuvântul Patriarhului Kirill al Moscovei şi al întregii Rusii ţinut la Şedinţa solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din octombrie 2017, dedicat Anului comemorativ amintit, publicat în această revistă. Sunt date care te îngrozesc şi te cutremură.
Un spaţiu important este dedicat funeraliilor Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României, trecut la cele veşnice la începutul lunii decembrie 2017, a cărui slujbă de înmormântare a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
Mai puteţi afla citind revista, care se va găsi la pangarele bisericilor, despre târnosirile de biserici, hramuri, despre concertele de colinde din Postul Naşterii Domnului, despre hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ş.a.
Este o revistă bogat ilustrată, cu fotografii de o calitate ireproşabilă şi o grafică atractivă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.