Cavnic: 130 de copii din programele HHC au participat la Jocurile Speciale de Iarnă

0
168

Peste 130 de copii şi tineri cu nevoi speciale din serviciile de protecţie a copilului din Maramureş, din cadrul ASSOC, a Asociaţiei Esperando şi a Centrului de Zi Luchian au participat luni, 19 martie 2018, la cea de-a 18-a ediţie a Jocurilor Speciale de Iarnă, pe pârtia „Icoana” din Cavnic. Evenimentul sportiv a fost organizat de Fundaţia Hope and Homes for Children România şi susţinut de Bridges for New Beginnings, SUA.
Copiii şi tinerii au fost organizaţi în zece echipe: Albinuţele, Buburuzele, Căţeluşii, Fluturaşii, Ghio­ceii, Inimioarele, Lalelele, Omuleţii de zăpadă, Pisicuţele şi Steluţele şi au participat, pe rând, la cele şapte probe ale competiţiei. Au jucat fotbal, şotron pe zăpadă, paraşută, popice, s-au întrecut la trasul frânghiei şi la ştafeta cu lingura cu ou. S-au dat şi cu săniuţa pe pârtie.
Distracţia s-a teminat cu un moment festiv, în care toţi participanţii au primit diplome, medalii şi tricouri. Copiii şi tinerii au fost foarte încântaţi de ziua petrecută pe pârtie, dar mai ales de activităţile care au fost o ocazie foarte bună de a se întrece între ei.
La ediţia din acest an a Jocurilor Speciale de Iarnă s-au aflat voluntarii de la organizaţia de tineret YMCA Baia Mare şi cei ai HHC, care au fost alături de participanţi pe parcursul întregului eveniment.
Hope and Homes for Children organizează Jocurile Speciale de Iarnă încă din anul 2000, cu scopul integrării sociale a copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale, prin activităţi de petrecere a timpului liber şi întreceri sportive specifice sezonului de iarnă. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.