Momente emoţionante la Centrul Cultural Sighet Lansarea cărţii „Feţele timpului”

0
447

Centrul Cultural Sighet a găzduit lansarea cărţii „Feţele timpului” (Editura „Valea Verde”), autor prof. Viorica Şuteu, volum îngrijit de prof. Odarca Bout şi Ion Mariş.
O sală plină de profesori, de toate vârstele, foşti colegi, prieteni ai familiei profesorilor Şuteu. Cei prezenţi au trăit momente emoţionante la întâlnirea în direct (imagine şi mobil) cu profesoara Viorica Şuteu de la New York. Autoarea a adresat un mesaj celor prezenţi şi a dialogat cu foşti colegi şi prieteni.
Au vorbit despre carte, au depănat amintiri: Horia Scubli, Odarca Bout, Ionică Mariş, Dorel Todea, Marin Slujeru, Doina Voina, Gheorghe Bârlea. Cartea reprezintă pagini din viaţa culturală contemporană a oraşului, având ca personaje principale: Viorica şi Ion Şuteu, Jean Bălin şi de­si­gur târgul şi timpul. De la New York, Viorica Şuteu a trimis câteva ilustrate, cu texte adresate unui grup de prieteni apropiaţi, înlocuind astfel obişnuitele autografe. O carte care se citeşte uşor, cu plăcere, o adevărată demonstraţie de limbă română literară, firească pentru un dascăl de română, care a slujit învâţământul maramureşean– în aceeşi şcoală – timp de 37 de ani. Aventura plecării, după pensionare, în SUA, tenacitatea prin care a învăţat la nivel superior limba engleză, puterea de adaptare în noua patrie, demonstrează caracterul puternic al d-nei Viorica Şuteu, faptul ca fost o viaţă întreagă o luptătoare!
Ioan Dorel Todea

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.