Şedinţa ordinară a Consiliului local
• S-a rectificat bugetul general al Municipiului Baia Mare

0
388

Ieri, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului local al Municipiului Baia Mare, s-au aflat 30 de proiecte de hotărîre. Iată cîteva dintre ele, succint prezentate şi care prezintă interes pentru comunitate.
• Consilierii au aprobat rectificarea bugetului general al municipiului Baia Mare astfel: venituri totale – 291.698 mii lei • cheltuieli totale – 296.946 mii lei • diferenţa de 5.248 mii lei reprezintă excedentul anului 2017.
– S-a aprobat bugetul local rectificat pe anul 2018: • venituri totale 209.331 mii lei • cheltuieli totale – 213.715 mii lei • diferenţa de 4.384 mii lei reprezintă excedentul anului 2017.
– S-a aprobat bugetul rectificat al instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii: • venituri totale – 104.375 mii lei • cheltuieli totale – 105.239 mii lei • diferenţa de 864 mii lei reprezintă excedentul anului 2017.
– Se aprobă rectificarea bugetului Clubului Sportiv Minaur Baia Mare prin majorare cu suma de 151.000 lei, atît pe parte de venituri cât şi pe parte de cheltuieli, stabilindu-se la suma de 4.701.000 lei.
– S-a aprobat lista obiectivelor de investiţii pe anul 2018 cu finanţare parţială sau integrală de la bugetul local.
• Un alt proiect de hotărâre a vizat aprobarea conturilor anuale de execuţie ale bugetelor municipiului Baia Mare şi a situaţiilor financiare anuale pe anul 2017.
• Consilierii au aprobat un proiect de hotărâre privind acordarea, prin derogare de la HCL nr. 517/2015, a unui ajutor excepţional de urgenţă, domnului Florescu Dan Claudiu, în sumă de 50.000 lei, în vederea acoperirii unei părţi din costul de achiziţionare a unei proteze de coapsă modular cu silicon.
• S-a aprobat Regulamentul şi instrucţiunile de participare la licitaţii şi a modelelor cadru ale formularelor utilizate în vederea închirierii spaţiilor/terenurilor excedentare şi a celor disponibile din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat aflate în proprietatea publică a Municipiului Baia Mare.
• Un alt proiect se referă la aprobarea tarifelor minime de pornire pentru închirierea prin licitaţie a spaţiilor şi terenurilor excedentare sau disponibile din incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat aflate în proprietatea publică a Municipiului Baia Mare.

Taxe speciale în domeniul amenajării teritoriului şi urbanism

Consilierii au dat vot pozitiv proiectului de hotărâre de modificare şi completare a anexei 3 a HCL nr. 521/2017 privind aprobarea Regulamentului de instituire a unor taxe speciale în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului în vederea realizării unor operaţiuni notariale şi de construire – certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire/desfiinţare – şi a unor taxe de urgenţă pentru emiterea acestora.
Cuantumul taxelor speciale instituite se calculează astfel:
1. Pentru emiterea în regim de urgenţă a certificatului de urbanism pentru operaţiuni notariale privind circulaţia imobiliară se percepe o taxă astfel:
a) pentru suprafeţe mai mici de 5.000 mp o taxă în cuantum de 500 lei
b) pentru suprafeţe mai mari de 5.000 mp o taxă în cuantum de 1.000 lei.
2. Pentru emiterea în regim de urgenţă a certificatului de urbanism pentru lucrări de construire se va percepe o taxă astfel:
a) pentru suprafeţe mai mici de 5.000 mp o taxă în cuantum de 1.000 lei
b) pentru suprafeţe mai mari de 5.000 mp o taxă în cuantum de 3.000 lei.
3. Pentru emiterea în regim de urgenţă a autorizaţiei de construire/desfiinţare se percepe o taxă în valoare de 100% din taxa de autorizare.
• Un alt proiect se referă la aprobarea întocmirii rapoartelor de evaluare în vederea vânzării către chiriaşi a apartamentelor situate în str. G. Enescu 17/15, str. Grănicerilor 98/28 şi str. V. Ţepeş 2B/1.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.