“Viaţa de model presupune (…) să ai un stil de viaţă sănătos, să fii foarte bine organizat” (Eduard Soponar)

0
858

Între 23 şi 26 mai, la Toronto, băimăreanul Eduard Soponar va concura în finala competiţiei “SuperModel Canada Search” pentru marele premiu de 15 milioane de dolari. Cu doar câteva zile înainte de a lua parte la probele de foc din cadrul concursului, Eduard este foarte optimist şi încrezător în propriile forţe. La cei 24 de ani ai săi, tânărul băimărean are bifate câteva realizări importante. După patru ani de la debutul său în lumea modei, tânărul şi-a înfiinţat propria agenţie de modelling, a pozat pentru o serie de branduri foarte cunoscute şi este unul dintre juraţii concursului “Miss Grand Canada” 2018. În plus, Eduard este şi antrenor personal la una dintre cele mai mari săli de fitness din oraşul în care locuieşte, Calgary. Cel mai mult, îşi doreşte să devină un model cunoscut pe plan internaţional.

Sesiuni foto pentru Movado, Diesel ori Fossil

Reporter: La ce vârstă ţi-ai început cariera în modelling?
Eduard SOPONAR: Cariera mea în modelling a început undeva aproape de 20 de ani. Cam târziu, aş zice eu. Când am debutat, eram deja foarte ocupat, făceam înot, studiam şi, în plus, aveam un job part-time. Dar mama mea a fost cea care, întotdeauna, şi-a dorit ca eu să îmi încerc şansele în industria modellingului.
R.: Ce presupune viaţa de model?
E.S.: Multă lume nu ştie ce presupune viaţa de model. Dacă nu înţelegi industria, atunci este foarte greu să ajungi undeva. Viaţa de model presupune să fii o persoană încrezătoare, să ai un stil de viaţă sănătos, să fii foarte bine organizat şi, întotdeauna, să lucrezi la tine, adică cum poţi să devii mai bun în ceea ce faci (photoshoot-uri, runways, commercial videos etc.).
R.: Cum decurge o zi normală? Cât timp aloci carierei?
E.S.: De obicei, mă trezesc dimineaţa devreme, în jurul orei 6, îmi beau cafeaua, citesc 5-10 pagini dintr-o carte. După aceea, merg la sală. De acolo, mă duc la agenţia mea de modelling, după care am program la bazin (să înot) sau de alergare. Ceva mai târziu, ajung din nou la sala de fitness şi kickboxing unde lucrez ca antrenor personal, part-time. Practic, încerc să aloc timp carierei mele în fiecare zi. În plus, lucrez la nişte proiecte foarte mari şi îmi doresc mult să fac ceva ce nimeni nu a reuşit să facă vreodată.
R.: Pentru ce branduri ai defilat?
E.S.: Cariera mea în modelling a avut un start mai puţin bun pentru că prima agenţie cu care am semnat nu a făcut nimic pentru mine. O altă agenţie a spus că nu are rost să mai încerc. Apoi, alte agenţii au vrut doar banii mei pentru sesiunile foto. Dar, de când mi-am deschis propria agenţie, chiar în 1 decembrie 2017, de Ziua României, am ajuns ca, în mai puţin de patru luni de zile, să pozez, spre exemplu, pentru branduri de ceas foarte cunoscute, ca: Movado, Diesel ori Fossil. În plus, recent, am fost la TV (CTV Calgary) şi am prezentat o gală, cu costume ale lui Harry Rosen.

“Viaţa într-o ţară străină este grea”

R.: La ce evenimente importante din domeniu ai participat?
E.S.: Am participat la mai multe evenimente, cum ar fi “Saks Fifth Avenue Grand Opening”, un store foarte mare de high end. De asemenea, am participat la evenimente locale de fashion şi, de curând, am fost invitat să fiu unul dintre juraţii concursului “Miss Grand Canada” 2018.
R.: Cum te-ai hotărât să participi la Super Model Canada Search?
E.S.: Sincer, nu prea am vrut să particip la acest concurs, dar o amică de-a mea, Andreea Balo, mi-a zis despre el şi atunci am decis să particip. Şi, uite aşa, am reuşit să ajung până în finală.
R.: Ce presupune pregătirea ta pentru marea finală?
E.S.: Eu sunt o persoană foarte activă şi îmi place să mă menţin în formă. Pregătirea pentru finală nu a cerut prea multe schimbări în stilul meu de viaţă, dar încerc să lucrez pe partea de vizualizare: să mă văd învingător.
R.: Spuneai că, de puţină vreme, ţi-ai deschis propria agenţie de modelling. Cum se creionează activitatea acesteia?
E.S.: Deschiderea propriei mele agenţii de modelling a fost un pas foarte mare în viaţa mea şi acum am ajuns să lucrez la unele proiecte care doar în vise se puteau vedea. Să ai agenţia ta proprie de modelling şi să fii singurul om care lucrează nu este deloc uşor, mai ales când mai am şi cariera de sportiv şi un job part-time pe lângă. Dar o fac din plăcere şi pentru că îmi doresc enorm să văd unele schimbări aici, în Calgary. Eu lucrez cu modelele mele şi, împreună, încercăm să facem lucruri frumoase. Mie îmi place să zic că agenţia mea nu este doar o simplă agenţie de modelling, ci o familie în care ne ajutăm unii pe alţii chiar şi în afara acestei industrii susţinându-ne cu orice preţ.

“Totul a început cu un vis”, în Canada, SUA şi Europa

R.: Cum e viaţa în Canada? Ţi-ai finalizat studiile acolo?
E.S.: Viaţa într-o ţară străină este grea. În special dacă nu încerci să îţi faci un nume şi o reputaţie care să arate lumii că nu contează de unde eşti. Am constatat că mergem în ţări străine pentru a munci pentru alţii şi uităm unul dintre cele mai importante lucruri: să muncim pentru noi. Este greu aici, dar sunt fericit că am ajuns în Canada pentru că aici am parte de mai multe oportunităţi. Da, am terminat studiile aici şi, de aceea, am reuşit să devin antrenor personal la una dintre cele mai mari săli din Calgary.
R.: Ce planuri de viitor ai?
E.S.: Am multe planuri pentru viitor, chiar foarte multe. În primul rând, vreau să ajung, pe plan internaţional, cât mai sus ca model. Apoi, îmi doresc ca agenţia mea de modelling, Monica Model Management, să ajungă în top 3 în Canada şi sper să ajungem şi în plan internaţional peste câţiva ani. De asemenea, vreau să reuşesc să îmi ajut atât părinţii care au făcut tot posibilul şi imposibilul pentru mine, cât şi bunica mea care mi-a fost ca o a doua mamă. Voi începe foarte curând să lucrez şi la cartea mea, intitulată “Totul a început cu un vis”, pe care sper să o public în Canada, SUA şi Europa în anul 2019. În prezent, eu lucrez cu Lorand Coza, o persoană la care ţin foarte mult şi mă bucur foarte mult că am reuşit să întâlnesc un om atât de minunat. Proiectul nostru va avea loc în trei dintre cele mai mari oraşe din Canada: Toronto, pe data de 20 iulie, Calgary, 21 iulie şi Montreal, 22 iulie. La aceste evenimente, Lorand ne va povesti puţin despre el, îşi va prezenta cartea “Confesiunile unui anxios” şi o colecţie de haine cu modele de la agenţia mea. În final, va avea loc un concert al Alexandrei Stan. Acest proiect este, practic, un tur, şi noi îl numim “Women Empowerment Fundraising Tour”. El se leagă de un alt eveniment pe care noi îl vom avea la începutul anului 2019. Dar mai multe detalii veţi afla când proiectul va fi finalizat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.