Un cetăţean din Kazahstan, oprit la frontiera de nord a ţării

0
143

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău – judeţul Maramureş, au depistat şi predat autorităţilor de frontieră din Ucraina, un cetăţean din Kazahstan, oprit din drumul său ilegal spre Spaţiul Schengen.
Sîmbătă, 18 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, jud. Maramureş, au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 18.00, poliţiştii au depistat, în apropierea frontierei cu Ucraina, un cetăţean afro-asiatică. Deoarece persoana în cauză nu deţinea documente de identitate şi nu vorbea limba română, poliţiştii de frontieră au luat măsura conducerii acesteia la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, în vederea continuării cercetărilor. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un cetăţean din Kazahstan, în vîrstă de 23 de ani. Acesta a declarat că îşi dorea să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.
Conform acordului de readmisie, cetăţeanul din Kazahstan a fost preluat, duminică, de autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.