FRONTIERA: Patru cetăţeni străini intenţionau să iasă ilegal din România

0
43

În PTF Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat, la ieşirea din ţară, cetăţeanul român P.P., în vârstă de 41 de ani, conducând autoutilitara marca Mercedes-Benz, înmatriculată în România.
Cu ocazia efectuării formalităţilor de frontieră, s-a efectuat un control amănunţit al autoutilitarei, în urma căruia, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul marfă, în spatele unui ATV şi a unor bagaje, 4 persoane, trei bărbaţi şi o femeie.
În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că trei dintre ei sunt cetăţeni din Irak şi unul din Pakistan, au vârste cuprinse între 19 şi 46 de ani şi sunt înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.
Şoferul a declarat că a îmbarcat persoanele dintr-o benzinărie din Arad, urmând să le transporte în Italia, unde urma să primească 200 de euro.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferul român, respectiv tentativă trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cele patru persoane.

Accesorii auto susceptibile a fi contrafăcute

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunţit, efectuat de către lucrătorii vamali, la un container sosit din Emiratele Arabe Unite, având ca destinatar o societate comercială din judeţul Mureş. Administratorul societăţii comerciale este un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani, având domiciliul în acelaşi judeţ.
În urma controlului, au fost descoperite 4.270 accesorii auto susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.
Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la aproximativ 207.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.