Săculeţ cu pământ din Cimitirul eroilor

0
185

În parcul municipal ”Regina Maria” din municipiul Baia Mare, din Cimitirul Eroilor, s-a prelevat o urnă de pământ care va fi dusă la Alba Iulia, alături de cele prelevate din toate regiunile istorice care s-au unit cu ţara la 1 Decembrie 1918, pentru a marca unitatea pământului şi a neamului românesc.
La festivitate au participat Vasile Moldovan, prefectul Judeţului Maramureş, Ioan-Doru Dăncuş, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Maramureş, Noemi Vida, viceprimar municipiul Baia Mare, col. ing. Ion Stoica, comandant garnizoana Baia Mare, col.(r.) Ioan Bota, preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor ”Regina Maria” Filiala Maramureş, lt. col (rtr.) Fericean Leucean, veteran de război, membri ai asociaţiilor patriotice, membrii Cercului „Cultul Eroilor” de la Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” din Baia Mare, cetăţeni din municipiul reşedinţă de judeţ.
A fost oficiată o slujbă de pomenire şi cinstire a eroilor de către un sobor de preoţi în frunte cu arhimandritul Casian Filip.
Au fost depuse două coroane de flori la Sanctuarul eroilor români din Diviziile 6 şi 7 Infanterie căzuţi în luptele pentru eliberarea părţii de nord-vest a Transilvaniei, din anii 1918-1919.
A urmat prelevarea unei probe de pământ din Cimitirul Eroilor din Diviziile 6 şi 7 Infanterie. A fost semnat actul de autenticitate al probei de pământ. Urna a fost depusă la Biserica Militară Ortodoxă a garnizoanei Baia Mare şi săculeţul cu pământ din Cimitirul Eroilor din municipiul Baia Mare va fi trimis la Bucureşti, la sediul central al Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, pentru a fi aşezat, alături de cele prelevate din alte provincii istorice, într-o urnă confecţionată special şi care va fi depusă în Sala de Onoare a Catedralei Încoronării din Alba Iulia. (I.B.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.