Aproape 370 de intervenţii, soldate cu 1.200 de amenzi, în ultima săptămână

0
43

– au fost reţinute 81 permise de conducere şi 19 certificate de înmatriculare –

În săptămâna 13-19 mai, poliţiştii maramureşeni au intervenit la 369 de evenimente semnalate pe raza judeţului, în 194 de cazuri fiind vorba de sesizarea unor infracţiuni de natură judiciară sau privind siguranţa publică şi rutieră. Cele mai multe intervenţii, 285, au fost la evenimente semnalate prin sistemul de urgenţă 112.
• Poliţiştii au organizat, pe raza mai multor subunităţi, 40 de acţiuni punctuale pe domenii de activitate/infracţionalitate: siguranţa traficului rutier, comerţ ilicit, delicte silvice etc., în cadrul cărora au aplicat peste 1.200 amenzi pentru abateri de natură contravenţională.
• Poliţiştii rutieri au intervenit pentru cercetarea a 18 accidente rutiere, din care 4 soldate cu răniri grave. În urma acţiunilor, au fost constatate 24 de infracţiuni rutiere, din care cele mai multe de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind reţinute 81 permise de conducere şi 19 certificate de înmatriculare.
• Poliţiştii de investigaţii criminale desfăşoară cercetări pentru soluţionarea a aproape 40 de cazuri de furt, înregistrate săptămâna trecută, cele mai multe din locuinţă, urmate de cele din auto şi din societăţi comerciale/magazine. Întrucât majoritatea furturilor sesizate s-au comis pe fondul neatenţiei sau neasigurării bunurilor de către proprietari, poliţiştii de prevenire recomandă cetăţenilor să fie vigilenţi, să nu lase bunuri la vedere în autoturisme şi să-şi asigure locuinţele şi ziua şi noaptea.

Dosar penal pentru furt de motorină

Duminică noaptea, la ora 2.15, poliţia a fost sesizată că un grup de tineri sustrag motorină dintr-un autocamion staţionat pe raza municipiului Baia Mare. Sesizarea a fost făcută de către un băimărean care i-a văzut şi care, până la sosirea poliţiştilor, a reuşit să reţină o persoană implicată în activitatea infracţională.
La faţa locului poliţiştii l-au identificat pe cel reţinut, un băimărean, de 19 ani, şi au stabilit că acesta a forţat capacul buşon al rezervorului şi ar fi reuşit să sustragă aproximativ 30 l motorină. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţinii de furt calificat pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Implicarea cetăţenilor şi luarea unei atitudini proactive sunt foarte importante în prinderea unor infractori şi recuperarea prejudiciului. Aşa că poliţiştii încurajează astfel de atitudini, atunci când nu este pusă în pericol viaţa şi integritatea celui care intervine!

4 persoane, condamnate la închisoare, încarcerate de poliţişti

Patru bărbaţi, condamnaţi la executarea unor pedepse privative de libertate, au fost încarceraţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de poliţiştii din Leordina, şi depuşi în penitenciar.
Pe numele celor patru bărbaţi, toţi domiciliaţi în Petrova, Judecătoria Gurahonţ, judeţul Arad, a emis mandate de executare a pedepsei închisorii pentru comiterea infracţiunii de contrabandă. Unul dintre ei are de executat o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni închisoare, iar ceilalţi trei au de executat o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare.
Condamnaţii au fost depuşi în Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepselor.

A găsit un portofel cu bani şi acum are dosar penal!

Ce trebuie să facă un cetăţean când găseşte un portofel cu bani? Răspunsul ţine în primul rând de spiritul civic şi de empatie. Puneţi-vă în locul celui care l-a pierdut şi predaţi-l la poliţie! Acelaşi lucru trebuie să-l faceţi cu orice bun găsit! Legea prevede un termen de predare a bunurilor găsite – 10 zile. Altfel, puteţi fi cercetat pentru însuşirea bunului găsit, infracţiune prevăzută de Codul Penal.
Sâmbătă, 18 mai, o femeie şi-a uitat portofelul cu 1.100 lei, acte personale şi carduri, pe o bancă dintr-o staţie de autobuz, de pe strada Gutinului, din Baia Sprie. După aproximativ o jumătate de oră femeia s-a întors, însă nu l-a mai găsit şi i-a sesizat pe poliţiştii din oraş. Au fost demarate de îndată activităţile în vederea recuperării banilor şi identificării persoanei care i-a luat.
În cursul aceleiaşi zile a fost identificată o femeie, de 55 de ani, din oraş, care a găsit portofelul şi şi-a însuşit banii. O parte din prejudiciu a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
În cauză a fost întocmit do­sar penal şi se continuă cercetările, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Amenzi în sumă de 9.000 lei şi lemne confiscate

Vineri, 17 mai, poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică Sighetu Marmaţiei, cu sprijinul reprezentanţilor Ocolului Silvic şi ai Gărzii Forestiere, au desfăşurat o acţiune pe drumurile publice pentru prevenirea şi combaterea transportului ilegal de material lemnos.
În acest context, au fost oprite şi verificate mai multe autovehicule cu care era transportat material lemnos. Pentru abateri de la prevederile Legii 171/2010, unui şofer, care transporta material lemnos, i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.000 lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus confiscarea celor peste 8 m.c. lemn, transportat ilegal.
Alţi 47 de m.c. lemn au fost confiscaţi, săptămâna trecută, în cadrul unor acţiuni similare desfăşurate de poliţişti în Vişeu de Sus, Borşa şi Suciu de Sus.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.