Festivalul Dacilor Liberi, ediţia a V-a

0
164

În cadrul ”Zilelor Maramureşului – Haida, hai în Maramureş!”, desfăşurate în perioada 17-19 mai, a avut loc şi a V-a ediţie a Festivalului Dacilor Liberi, în incinta Muzeului Satului din Baia Mare. Organizator şi totodată gazdă a fost Asociaţia culturală ”Omnis Barbaria” din Baia Mare, avându-i ca invitaţi pe membrii Asociaţiei ”Terra Dacica Aeterna” din Cluj-Napoca şi pe cei ai Asociaţiei Culturale de Reconstruire Istorică ”Geto-Dacii Ansamensis” din Jibou.
În curtea unei gospodării din muzeul de pe Dea­lul Florilor, dacii şi-au ridicat tabăra şi au organizat ateliere de olărit, ţesut, pielărie, confec­ţio­nat cămăşi din zale şi au făurit arme. În ringul amenajat, copiii curajoşi au ieşit învingători din luptele purtate cu dacii şi cu gladiatorii romani. În bucătăria din preajmă, vizitatorii au învăţat şi apreciat reţetele vechi de 2.000 de ani.
Publicul festivalului a avut parte de o lecţie de istorie vie, despre viaţa civilă şi militară din perioada dacilor liberi, populaţie ce locuia în antichitate şi pe teritoriul judeţului Maramureş.
(A.B.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.