Lăpuşeni ambasadori ai turismului

0
80
Nicoleta Bud şi Nicoleta Pop
Nicoleta Bud şi Nicoleta Pop

Evenimentul ”Zilele Maramureşului – Haida, hai în Maramureş”, ajuns la a V-a ediţie, s-a ţinut în 17-19 mai 2019. În acest an, Consiliul Judeţean Maramureş a avut în vedere antrenarea unor largi segmente ale populaţiei la viaţa comunitară, concentrînd atenţia asupra valorilor reprezentative. Organizatorii au oferit cîteva zile de destindere, cu programe cultural-artistice pentru toate categoriile de vîrstă.
În cadrul Galei Ambasadorilor, spre Ţara Lăpuşului au mers patru distincţii, pentru meşterul popular Nicolae Şerban, solista de muzică populară Andreea Ghiţiu, Centrul de echitaţie Aldo Camp Tg. Lăpuş şi Centrul de informare turistică Tg. Lăpuş. Iar Nicoleta Bud şi Nicoleta Pop de la Centru de informare Tg Lăpuş au fost gazdele gospodăriei lăpuşene de la Muzeul Satului de pe Dealul Florilor din Baia Mare.
Oaspeţii care le-au trecut pragul au fost primiţi cu bucate, cîntece şi joc lăpuşean. Meşterii populari din Ţara Lăpuşului au fost şi ei prezenţi: Alexandru Perţa-Cuza şi ucenicul său Robert Şanta, Viorelia Butcure, Anca Maria Onija, Codruţa Cozma – artizani de podoabe tradiţionale. Centrul de Autism Tg. Lăpuş a fost şi el reprezentat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.