Sfânta Liturghie Arhierească şi binecuvântarea spaţiului pentru noua bibliotecă românească din Paris

0
282

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, se află în Paris în fruntea unei delegaţii eparhiale alcătuite din: Arhim. Dr. Macarie Motogna – exarhul mănăstirilor, Arhim. Dr. Ioachim Tomoiagă – consilier social filantropic şi misionar, Arhid. Teodosie Bud – consilier economic, Arhid. Dr. Nifon Motogna – administratorul Catedralei Episcopale Sfânta Treime din Baia Mare, şi Arhid. Ionuţ Todorca – secretar eparhial. Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în Parohia Sfinţii Trei Ierarhi din Romainville, Paris, Franţa, în prezenţa a peste 1.000 de credincioşi, foarte mulţi dintre aceştia fiind maramureşeni, oşeni şi sătmăreni îmbrăcaţi în frumoasele straie tradiţionale. Această comunitate îl are ca păstor duhovnicesc pe părintele Mircea Filip, fiu al al Ţării Lăpuşului din Eparhia Maramureşului şi Sătmarului.
După încheierea Sfintei Liturghii, părintele paroh a rostit un cuvânt de bun venit, prin care şi-a exprimat bucuria de a-l avea în mijlocul credincioşilor pe Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin, care a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească.
La rândul său, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a mulţumit pentru invitaţia ce i-a fost adresată de a fi prezent în mijlocul maramureşenilor, oşenilor şi altor creştini din această parte de ţară şi a conferit doamnei preotese, Iulia Filip, Ordinul Sfântul Iosif Mărturisitorul din Maramureş pentru laici şi Gramata Episcopală, în semn de apreciere pentru modul unic şi autentic în care înţelege misiunea şi slujirea de preoteasă, departe de ţară, dar şi pe cea de mamă eroină care urmează să aducă pe lume ce de-al şaptelea copil.
După terminarea Sfintei Liturghii, delegaţia eparhială, preotul paroh, membrii consiliului parohial şi o bună parte din credincioşi s-au deplasat la noua adresă a parohiei, la Courneuve – Paris, unde se înalţă o frumoasă biserică, cu dimensiuni de catedrală, care se află în faza de pictură interioară. Aici există spaţii pentru activităţi culturale, social-filantropice şi cu tineretul. Acest perimetru al parohiei va găzdui şi biblioteca românească ce va purta numele vrednicului de pomenire Justinian Arhiepiscopul. Nou spaţiu al bibliotecii româneşti a fost binecuvântat de către Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.