Campania Națională ”Informare acasă! Siguranță în lume! – în Maramureș

0
36

Secretarul de stat Lilla Debelka din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a prezentat, luni, 5 august a.c., în sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ, scopul Campaniei Na­ționale ”Informare acasă! Si­guranță în lume!, ediția 2019, dar și cele mai importante elemente și acti­vități care sunt derulate pentru cetățenii români care pleacă la studii sau la muncă în străinătate. Campania are ca obiectiv creșterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportu­nități în afara granițelor României.
La eveniment au fost prezenți prefectul Vasile Moldovan, subprefectul Alexandru Cosma, vi­cepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, re­pre­zentanți ai structurilor teritoriale MAI, re­prezen­tanți ai autorită­ților ad­ministrației publice locale, reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate, respectiv instituții publice de cultură, reprezentanți ai mediului universitar, stu­denți. Despre semnifica­ția derulării campaniei naționale și importanța acțiunilor de informare a cetățenilor au vorbit prefectul Vasile Moldovan, vicepreședin­tele CJ, Ioan Doru Dăncuș, directorii Mariana Macarie, Teodor Ardelean, Rareș, Pop, repre­zentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș, Ca­sei Jude­țeană de Pensii Maramureș, Adminis­trației Județene a Finan­țelor Publice Maramu­reș, Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca, Au­torității Electorale Permanente.
Prin această inițiativă, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni urmă­rește ca tot mai mulți români să își cunoască drepturile și responsabi­li­tă­țile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află peste hotare ca turiști, la studii sau în calitate de angajați.
Instituțiile partenere ale Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în desfășurarea campaniei naționale sunt: Ministerul Afacerilor Interne, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Edu­cației Na­ționale, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Co­merț și Antreprenoriat, Ministerul Tineretului și Sportului, Agenția Na­țio­nală pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Autoritatea Na­țională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții. Campania ­națio­nală ”Informare acasă! Siguranță în lume! continuă în toate județele. ”Un cetățean informat, un cetățean câștigat! (d.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.