Biciclist rănit grav în Pasul Gutâi

0
48

Marţi seara, la ora 18.10, Poliţia Baia Sprie a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, în Pasul Gutâi, a avut loc un accident de circulaţie cu victimă.
La faţa locului poliţiştii au constatat că un băimărean, de 40 de ani, care circula cu bicicleta din direcţia Sighetu Marmaţiei – Baia Sprie, într-o curbă periculoasă la stânga, a frânat brusc, a derapat şi a căzut, intrând pe contrasens, sub o autoutilitară. Autoutilitara era condusă regulamentar din sens opus de către un sighetean, de 39 de ani.
Conducătorul auto a oprit imediat şi a scos victima de sub caroseria autoutilitarei, după care i-a acordat primul ajutor. Apoi biciclistul a fost urcat într-o maşină care a oprit în zonă şi transportat spre oraşul Baia Sprie, în întâmpinarea ambulanţei. Pe traseu victima a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean din Baia Mare pentru investigaţii.
Conducătorul auto şi biciclistul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0 în ambele cazuri.
Victima a rămas internată pentru acordarea de asistenţă medicală.

Acţiuni pentru siguranţa partici­panţilor la trafic

Marţi, 24 septembrie, pe raza mai multor subunităţi de poliţie, au fost organizate acţiuni pentru supravegherea şi controlul traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
În Ocna Şugatag
Poliţiştii din Ocna Şugatag au verificat 23 autoturisme, în 20 de cazuri fiind aplicate sancţiuni contravenţionale pentru abateri săvârşite în trafic. Totodată, a fost reţinut şi un permis de conducere pentru depăşire pe linie continuă.
În Tăuţii Măgherăuş
Poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş, împreună cu reprezentanţi din cadrul RAR Maramureş, au desfăşurat o acţiune pe linia controlului tehnic-auto. Au fost verificate 21 de autovehicule, fiind constatate 19 contravenţii la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. În cinci cazuri au fost reţinute certificatele de înmatriculare, iar într-un caz plăcuţele de înmatriculare.
Totodată, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat, de 62 de ani, care transporta, pentru o societate comercială din Satu Mare, produse congelate din carne fără a deţine documente de provenienţă a acestora. S-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii, precum şi confiscarea a aproximativ 230 kg de carne, în valoare totală de aproximativ 6.000 lei.
În Suciu de Sus
Şi poliţiştii din Suciu de Sus au fost prezenţi în trafic pentru depistarea conducătorilor auto care folosesc telefonul mobil în timpul conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sau nu utilizează centura de siguranţă, ocazie cu care au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale.
Pe DJ 171A, în Suciu de Sus, a fost depistat un bărbat care conducea unui autoturism, înmatriculat în Cehia, având poliţa de asigurare şi termenul de valabilitate al ITP expirate din luna mai 2019. S-a luat măsura reţinerii certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, fiindu-i apli­cată şi o amendă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.