Controale la chioșcurile şi cantinele din incinta instituţiilor de învăţământ

0
59

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și executat o acțiune pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul evaziunii fiscale și pentru protejarea elevilor împotriva unor acte de comerț ilicit, cu produse expirate.
În cadrul acțiunii polițiștii au verificat 23 puncte de alimentație publică, din incinta unităților de învățământ, din Baia Mare. Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenționale, cele mai multe pentru abateri de la OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea amenzilor a fost de 57.500 lei.
Au fost confiscate produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, suma de 1.436 lei, iar de la o cantină cantitatea de 24 kg carne.


Un paznic vigilent, un proprietar neatent și doi hoți reținuți

Doi tineri, de 20 și 21 de ani, au fost reținuți și sunt cercetați de polițiști pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, după ce o persoană cu spirit civic a sunat la 112.
Apelantul a sesizat faptul că, luni noaptea, în timp ce efectua serviciul de pază, pe un șantier din municipiu, două persoane necunoscute i-au oferit spre vânzare cabluri electrice prelungitoare tip rolă.
Patrula de ordine publică, care a preluat sesizarea, i-a găsit pe cei doi tineri pe strada Victoriei, având asupra lor trei role de cablu tip prelungitor, de 25 m lungime fiecare, și un redresor de încărcare acumulatori auto.
În urma verificărilor s-a stabilit că bunurile au fost sustrase dintr-un garaj, situat în curtea unui imobil, pe fondul neasigurării de către proprietar a ușii de acces în garaj. Văzând ușa întredeschisă, hoții au profitat și au acționat fără a fi văzuți de cineva.
Polițiștii i-au identificat și reținut pe cei doi, urmând a-i prezenta instanței cu propunere de arestare preventivă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.