Rezidenții vor putea desfăşura stagii în spitalele județene, militare şi private!

0
35

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) sprijină măsurile propuse de Ministerul Sănătății referitoare la instruirea medicilor rezidenți, prin oferirea posibilității de a desfășura stagii de practică și în spitale județene, militare și private acreditate.
În momentul de față, rezidenții se pot forma doar în spitalele din centrele universitare medicale. Supraaglomerarea acestor spitale cu medici rezidenți, în timp ce alte spitale suferă de un deficit, este o problemă reală a sistemului de sănătate. Se pare că este nevoie de o reformă a rezidenţiatului ce va permite tinerilor să lucreze şi să studieze atât în provincie, cât şi în spitale private. În felul acesta, rezidentiatul va putea găzdui un număr mai mare de medici, numărul de pacienți la care tinerii doctori au acces va crește, iar tehnologia la care aceștia sunt expuși îi va ajuta să se dezvolte profesional, totul contribuind la o mai bună func­ționare a sistemului și a formării tinerilor medici, spre beneficiul pacienților.
Ministrul Sănătăţii a mai spus că optimizarea parteneriatelor public-privat din domeniul de sănătate trebuie realizată cu mare atenție. Sănătatea pacientului trebuie să fie pe primul loc, urmată de calitatea actului educațional al tinerilor medici, de aceea modul de implementare este esențial, pentru că sănătatea și educația nu sunt un business.
Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România susține inițiativa Ministerului Sănătății de a moderniza rezidențiatul, devenind un partener de implementare. În perioada imediat următoare, se va constitui un grup de lucru în cadrul Ministerului Să­nă­tății la care vor participa în permanență reprezentanți mandatați ai studenților și rezidenților, pentru a ajunge la un rezultat cât mai bun în urma acestei măsuri. Scopul este stabilizarea unui sistem de sănătate cât mai performant pentru un viitor profesional de calitate al tinerilor medici.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.