În Târgu Lăpuș • Alee „presărată” cu mii de flori și mărțișoare

0
55

În perioada premergătoare zilelor de 1 și 8 Martie, în centrul civic al orașului Tg. Lăpuș, vizavi de Casa de Cultură „Vasile Grigore Latiș”, o alee de peste 300 metri este „presărată” cu mii de flori multicolore și mirositoare, cultivate în solare sau sere protejate cu sticlă: zambile, azalee, frezii, petunii, panseluțe, narcise, iriși, nuferi, margarete, lavande etc.
Cultivatorii de flori au venit din satele aparțină­toare orașului: Dămăcușeni – Balla Șandor, sau Răzoare – familia Semida și Ioan Pop. Pe acești doi cultivatori de flori îi întâlnești în piață de mai mulți ani, cu cele mai frumoase flori. Ioan Pop a spus că, în cele patru solarii pe care le are, îngrijește 2.500-3.000 de flori.
Mărțișoarele sunt și ele la loc de cinste. Ca în fiecare an, oferta este vastă, însă, adeseori, acaparată de cei care vând mărțișoare ce nu au nimic cu sărbătoarea în sine. Totuși, printre ei se află și meșteșugari, care vin cu mărțișoare muncite cu migală. Ideea este că, în final, fiecare va alege cadoul potrivit, indiferent că este vorba despre un mărțișor lucrat manual sau nu, mărțișor clasic ori modern, brățări, cercei sau flori, în funcție de buzunar și de dorința de a oferi cele mai frumoase cadouri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.