În Târgu Lăpuş copiii pot face haloterapie

0
51

Copiii din Târgu Lăpuș pot face la ei acasă Haloterapie, prin generozitatea membrilor Clubului Rotary, care au inaugurat o sală specială, la Grădiniţa cu program prelungit din cadrul Liceului Tehnologic “Grigore C. Mosil” (director, Mirela David).
În spațiul amenajat, au acces gratuit copiii de la unitățile de învățământ preșcolar din oraș, pe baza unui program realizat de către personalul didactic de la aceste unități, avizat de personalul medical. Terapia cu sare este un tip de terapie complet lipsită de substanţe medicamentoase, mulți părinți fiind preocupaţi de faptul că în compoziţia medicamentelor se găsesc chimicale şi hormoni ce pot cauza efecte adverse grave copiilor. Haloterapia însă este 100% naturală, sigură şi oferă efecte pe termen lung, putând fi utilizată ca tratament complementar la cel alopat.
Folosit ca tratament complementar, poate spori eficacitatea medicamentelor, scăzând cantitatea necesară din acestea. Se ştie că sarea are un efect benefic asupra aparatului respirator, prin reducerea inflamaţiei căilor aeriene, determinând astfel ameliorarea semnificativă a tusei. De asemenea, determină fluidificarea secreţiilor traheobronhice, urmată de eliminarea mai uşoară a acestora. Diminuează reacțiile alergice de sezon, cum ar fi rinitele alergice, dermatite alergice sau conjunctivite alergice. Pe termen lung, terapia salină determină creşterea rezistenţei organismului la infecţii, având efect imunomodulator şi antibacterian. Haloterapia s-a demonstrat a fi foarte eficientă. Medicii recomandă deseori părinţilor să apeleze la acest remediu natural, înainte de a utiliza alt tip de medicaţie, sau cel puţin să-l folosească în paralel, pentru a evita supradozajul. Copiii trataţi cu hormoni puternici sunt supuşi unui risc de fracturi osoase, cu atât mai mult fiind necesar să fie trataţi pe cât posibil cu alte mijloace înafară de medicamente.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.